Gemeente Amerongen


Op werkbezoek bij de burgemeester

Merel (9 jaar) en Bram (8 jaar) moeten voor hun school in Veldhoven een werkstuk maken waarbij het 'Thema steden' centraal staat. Zij kwamen woensdagmorgen samen met hun juf naar het voormalige gemeentehuis van Doorn om met burgemeester Boekhoven te praten. Dat Merel en Bram juist de plaats Driebergen voor hun werkstuk hebben uitgekozen, is niet verwonderlijk. De opa en oma van Bram wonen namelijk in Driebergen en aan wie kun je beter informatie over deze kern vragen dan aan de burgemeester?

Vandaar dat Merel en Bram een hele vragenlijst hadden opgesteld en burgemeester Boekhoven bestookten met vragen als: 'Wat is het oudste gebouw van Driebergen? Wat is het mooiste plekje binnen de gemeente? Hoeveel inwoners telt de gemeente?' etc, etc. Burgemeester Boekhoven beantwoordde alle vragen, waarbij hij ook persoonlijke vragen als: 'Welke sport beoefent u?' niet uit de weg ging.

Na afloop van het gesprek gingen Merel en Bram weer samen met hun juf naar hun school in Veldhoven terug waar zij de antwoorden van de burgemeester ten behoeve van hun werkstuk uitwerkten.