Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Trio verdacht van inbraakpoging en bedreiging bewaker
Publicatiedatum: 16-2-2006 14:41:26

Arnhem - Drie Arnhemmers van 18, 22 en 24 jaar zijn woensdagavond door de politie aangehouden op verdenking van een inbraakpoging en bedreiging van een beveiligingsmedewerker op het industrieterrein IJsseloord.
Omstreeks half negen zag een getuige de drie Arnhemmers bij een bouwplaats onder verdachte omstandigheden en sprak een toevallig passerende beveiligingsmedewerker aan. Die ging erop af met een collega. Eén van de beveiligers kwam als eerste aan en trof het drietal aan. Bij aanspreken van één van hen zou er gedreigd zijn met geweld. Vervolgens zag het trio kans weg te rijden. Gewaarschuwde agenten zagen even later op de Schaapsdijk de bewuste auto met daarin de drie Arnhemmers. De drie konden zich niet legitimeren en bleken bovendien inbrekerswerktuigen bij zich te hebben. De drie werden daarop aangehouden en zijn voor nader onderzoek ingesloten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Man aangehouden wegens bedreiging met mes

Publicatiedatum: 16-2-2006 14:40:48

Arnhem - De Arnhemse politie heeft woensdagavond in de wijk Malburgen een 27-jarige man uit die stad aangehouden wegens bedreiging. De man wordt ervan verdacht bij een ruzie zijn ex vriendin te hebben bedreigd met een mes. Ook zou hij zijn evenoude ex-vriendin hebben geslagen. Huisgenoten probeerden de vrouw te ontzetten maar ook zij zouden door de Arnhemmer zijn bedreigd. Vervolgens zou de Arnhemmer er met het kind van de vrouw vandoor zijn gegaan, daarbij op de hielen gezeten door enkele getuigen. Intussen was ook de politie gewaarschuwd. De Arnhemmer kon in de omgeving worden aangehouden. De man is voor nader verhoor ingesloten. Door de vrouw en een huisgenoot is aangifte gedaan.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Man opgepakt na mishandelen vrouw op straat

Publicatiedatum: 16-2-2006 14:40:18

Arnhem - De politie van Arnhem heeft in de nacht van woensdag op vrijdag op de Hoflaan een 49-jarige man uit die stad opgepakt wegens mishandeling. De man zou op straat een 39-jarige vrouw hebben geschopt en geslagen. Buurtbewoners hadden rond twee uur kabaal op straat gehoord en zagen vervolgens een schermutseling tussen de man en vrouw. Daarop werd de politie gewaarschuwd. Agenten troffen kort daarop het stel nog aan op straat. De twee bleken elkaar te kennen en hadden door nog onbekende aanleiding ruzie met elkaar gekregen. Volgens de vrouw zou zij vervolgens door de man op de grond gegooid zijn en geschopt en geslagen. De Arnhemmer werd daarop aangehouden en is ingesloten. Voorzover bekend had de vrouw geen uiterlijke verwondingen opgelopen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---