Ingezonden persbericht


Luchthaven Schiphol, 16-02-2006

overtuigende positie austrian airlines in belangrijkste groeimarkten

Groeiende aanwezigheid Austrian Airlines Group dankzij succesvolle Focus East-strategie

De Focus East-strategie, die de afgelopen jaren consequent is gevolgd, is gebaseerd op specialisatie van de Austrian Airlines Group in een waaier van landen en gebieden ten oosten van Oostenrijk. Door zich nadrukkelijk op het Oosten te richten, heeft Austrian Airlines een toppositie verworven in de volgende kerngebieden (cijfers van de zomerdienstregeling 2006):

Oost-Europa: nummer 1 op het gebied van bestemmingen 44 bestemmingen in 23 landen, 564 wekelijkse vluchten Midden-Oosten: nummer 3 op het gebied van frequentie 13 bestemmingen in 11 landen, 106 wekelijkse vluchten Azië/Australië: nummer 4 van Europa
14 bestemmingen in 10 landen, 62 wekelijkse vluchten

Chief Executive Officer Vagn Soerensen over het marketingsucces van de uitbreiding naar het Oosten: "De meest efficiënte manier om te groeien, is door te opereren binnen de economische groeigebieden. Door onze Focus East-strategie hebben we nu een sterke positie in acht van de tien snelst groeiende luchtvaartregio's van de wereld (Polen, China, Tsjechische Republiek, Turkije, Roemenië, Maleisië, India en de Verenigde Arabische Emiraten). Volgens de IATA-cijfers zullen deze groeimarkten een verdere passagiersstijging tussen 7% en 11% tot 2009 met zich meebrengen. Met wekelijks 164 lijnvluchten van en naar deze economisch dynamische regio's biedt Austrian Airlines een efficiënt dienstenpakket aan."

Chief Commercial Officer Dr. Josef E. Burger: "Onze groeikansen liggen duidelijk in de Focus East-markt. In de afgelopen drie jaar hebben we een toename gezien in passagiersaantallen van 34% in Oost-Europa, 56% in het Midden-Oosten en 46% in Azië/Australië."

De Austrian Airlines Group bestaat uit Austrian Airlines, Austrian arrows en Lauda Air en maakt deel uit van de Star Alliance. Dit netwerk van luchtvaartmaatschappijen is in 1997 opgericht om passagiers wereldwijd goede verbindingen, soepele aansluitingen en comfortabele vliegreizen te bieden. Alle Star Alliance luchtvaartmaatschappijen samen bieden nu meer dan 15.000 dagelijkse vluchten naar 795 bestemmingen in 139 landen.



Ingezonden persbericht