Swedish Match verwerft topsigaren Hajenius en Oud Kampen

Swedish match

Swedish Match verwerft de Europese premium sigarenmerken, Hajenius en Oud Kampen van de Burger Group.

Valkenswaard, 16 februari 2006,


- De acquisitie versterkt de Swedish Match bedrijfsfocus op groei in de belangrijkste categorieën van sigaren en rookvrije producten.

- De acquisitie behelst de merken Hajenius en Oud Kampen, samen met alle aan deze merken gerelateerde machines en tevens de Hajenius winkel in Amsterdam.
- De merken vertegenwoordigen een jaarlijkse omzet van ongeveer 12 MEUR.

Swedish Match heeft overeenstemming bereikt met de Burger Group over de acquisitie van haar premium sigaren product categorie, inclusief de merken Hajenius en Oud Kampen en alle gerelateerde machinerieën. Hajenius en Oud Kampen worden vooral verkocht in Nederland, België en Duitsland, met leidende posities in de Nederlandse markt. Swedish Match koopt ook de Hajenius winkel, de meest vermaarde sigaren speciaalzaak in Nederland, in hartje Amsterdam.

"We zijn enorm trots op deze transactie", zegt Tom Bodde, Managing Director van Swedish Match Benelux. "De toevoeging van deze merken past precies binnen de organisatie en portfolio, omdat de Nederlandse verkoop organisatie gewend is te werken met sterke merken in het premium segment zoals Justus van Maurik en De Heeren van Ruysdael, en ook longfillers. Het Ritmeester personeel heeft in Nederland een prima job gedaan in de ontwikkeling van de merken en de Hajenius winkel in Amsterdam is een geweldige locatie voor de presentatie van premium sigaren, en is één van de mooiste tabakszaken van de wereld."

Details over het aankoopbedrag zijn niet bekend gemaakt. De acquisitie zal ter advies voorgelegd worden aan de ondernemingsraad. De verwachting is dat de aankoop al in het eerste jaar een positieve bijdrage gaat leveren aan de winst.


------------------
Swedish Match is een uniek bedrijf met een portfolio van marktleidende merken in de productgroepen sigaren, snuss en pruimtabak, pijptabak - niche tabaksproducten - alsmede lucifers (o.a. Zwaluw en union Match) en aanstekers (Cricket en Poppell). Wereldwijd is de omzet van Swedish Match ruim 1,4 miljard euro over 2005. Swedish Match staat genoteerd aan de Stockholmsbörsen (SWMA) in Stockholm, Zweden.

-------------------

Indien u meer informatie wenst betreffende het bovenstaande bericht, dan kunt u contact opnemen met:

Swedish Match
John F. Kennedylaan 3
5555 XC VALKENSWAARD
Tel: 040-2085555

www.swedishmatch.com

De heer: Tom Bodde, Managing Director Benelux (tom.bodde@swedishmatch.nl) De heer: Gert Kamphuis, Vice President Sales West en Zuid Europa (gert.kamphuis@swedishmatch.nl)