Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland. * District NW-Veluwe

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT NOORD-WEST VELUWE

16 februari 2006

't Harde / Doornspijk - 21 boetes voor bestuurders De politie heeft op woensdagmiddag- en avond (15-02) bij een algehele verkeerscontrole 21 boetes uitgereikt voor de volgende overtredingen: 't Harde - Eperweg 3 x negeren rood verkeerslicht 4x te hard rijden (85 km waar 60 km is toegestaan) Doornspijk - Zuiderzeestraatweg West - 1x te hard rijden (68 km waar 50 km is toegestaan) Daarnaast werden er boetes uitgereikt voor diverse overtredingen: - 6x niet dragen van de gordel; - 1x verkeerd voorsorteren; - 1x gevaarlijk inhalen; - 2x parkeren binnen 5m van kruising; - 1x kapot dimlicht personenauto; - 2x kapotte fietsverlichting.

't Loo (gem.Oldebroek) - Inbraak woning Op woensdagmiddag (15-02) werd er ingebroken in een woning aan de Broekeroordsweg. De dader kwam binnen door het forceren van een raam aan de achterzijde van het pand. Ontvreemd werd een onbekende hoeveelheid sieraden.

Epe - Autobrand na aanrijding

Een 43-jarige automobilist uit Epe kwam op woensdag (15-02) rond 10.30 uur in botsing met de auto van een 52-jarige plaatsgenote op de kruising Dorperveldweg en de Tongerense-weg. De vrouw botste tegen twee bomen aan de rechterzijde van de weg en kwam uiteindelijk tot stilstand aan de linkerzijde van de rijbaan. Ze kon zelfstandig de auto verlaten. Even later begon de auto te roken en vloog in brand. Ondanks inspanningen van de brandweer kon niet worden voorkomen dat de auto geheel uitbrandde. Beide auto's werden weggesleept. De vrouw werd voor nader onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis.

Harderwijk - Drankrijder

Een 43-jarige automobilist uit Almere bleek bij een politiecontrole op woensdag (15-02) rond 23.35 uur op de Havendam onder invloed van alcohol. De man blies 0,87 promille. De politie maakte proces-verbaal op.

Harderwijk - 154 bestuurders te snel

De politie heeft op woensdagmiddag- en avond (15-02) snelheidscontroles uitgevoerd op de Burg.de Meesterstraat en de Deventerweg. Aan 154 bestuurders werd een boete uitgereikt.

De hoogst gemeten snelheid bedroeg 84 km per uur waar 50 km is toegestaan.

Nunspeet - BB-er onder invloed

Een 20-jarige automobilist uit Doorspijk wist op donderdag (16-02) rond 01.05 uur de aandacht van de politie te trekken toen hij een parkeerplaats langs de A28 tegen de rijrichting van het verkeer inreed. Bij controle bleek hij onder invloed van alcohol. Hij blies 0,46 promille. De jongeman is een BB-er (Beginnende Bestuurder) die strafbaar is vanaf 0,2 prom. De politie maakte proces-verbaal op.

Nunspeet - Flyer-actie tegen auto-inbraken.

In het kader van de actie "Niets erin . Niets eruit" de preventieactie om auto-inbraken tegen te gaan, heeft de politie zaterdag (10/2) 53 geparkeerde auto's voorzien van een flyer met tips om auto-inbraken tegen te gaan. De actie vond plaats op de Van Petersom Ramringweg te Nunspeet, de Stakenberg te Elspeet en de Pas-Opweg te Vierhouten.

Nunspeet - toezicht en controle Tijdens toezicht in het centrum op dinsdagmiddag (14/2) . werd een automobilist bekeurd voor parkeren op het trottoir. Bij een verkeerscontrole op de Harderwijkerweg werd één bestuurder bekeurd voor rijden zonder gordel.

Nadere informatie: Bureau Communicatie Persvoorlichting Bert Top 055 - 548 60 58 ---- --