Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland. * District Apeldoorn

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT APELDOORN

16 februari 2006

Politie onderzoekt woninginbraken in de Maten

De politie onderzoekt zo'n tien woninginbraken die sinds half januari van dit jaar in de middaguren plaats vonden in de wijk de Maten, waaronder de Goudsmidshoeve, de Pottenmakersdonk, de Klinkmakersdonk, Tichelaarsdonk, Ploegersdonk, Heelmeestersdreef en Arhurgaarde. In de meeste gevallen werd aan de achterzijde de woning binnengegaan via een openstaand raam of door het verbreken van een raam. Er werd geld, beeld-, geluidsapparatuur en CD's weggenomen en opvallend is dat de inbraken plaats vonden in de middaguren tussen 12.00 en 17.00 uur. De politie verzoekt de wijkbewoners alert te zijn en ramen en deuren goed af te sluiten. Wanneer zich in achtertuinen of brandgangen verdachte personen ophouden wordt men dringend verzocht onmiddellijk de politie te bellen. Getuigen of bewoners die informatie hebben, worden verzocht te bellen via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Apeldoorn - Meisje (14) gewond na aanrijding

Een 14 jarig meisje uit Apeldoorn raakte woensdagochtend rond 08.00 uur licht gewond toen zij op haar fiets op de Kayersdijk reed en geen voorrang kreeg van een 25 jarige autobestuurder uit Apeldoorn die vanaf de Johan de Wittstraat de kruising opreed. Het meisje werd per ambulance naar het ziekenhuis verveord waar bleek dat haar been ernstig gekneusd was. Ze mocht kon weer naar huis.

Apeldoorn - opgelicht via internet

Een 41 jarige vrouw uit Apeldoorn heeft aangifte gedaan van oplichting via internet. Haar zoon bestelde een Ipod voor E 125,- betaalde maar ontving geen ipod. Op de site www.internetoplichting.nl constateerde de benadeelde dat tegen de betreffende persoon al meerdere aangiften waren gedaan. De politie waarschuwt tegen dit soort praktijken en adviseert eerst de betreffende site te raadplegen voordat geld wordt overgemaakt. Er zijn verschillende mogelijkheden om veilig zaken te doen via internet.

Tips voor veilig zaken doen via internet

1) Maak gebruik van beveiligde betalingssystemen zoals deze worden aangeboden op de veilingsites. 2) Maak afspraken over de overdracht van te leveren goederen en betaal pas bij aflevering. 3) Maak gebruik van internetsites waar kopers en verkopers zich moeten registreren. Hierdoor is het achteraf mogelijk om de daders (kwaad willenden) te achterhalen. 4) Handel bij advertentiesites zonder persoonsregistratie de koop en verkoop in persoon af (gelijk oversteken) 5) Maak nooit zomaar grote bedragen over naar een bankrekeningnummer. 6) Raadpleeg desgewenst ww.internetoplichting.nl

Eerbeek - rijverbod voor hangman

De politie heeft woensdagavond tijdens controle van hangjongeren een 27 jarige man uit Loenen een rijverbod opgelegd, nadat bleek dat hij met zijn auto op de hangplek aan het Kerkpad in Eerbeek stond terwijl de controlerende politieman alcohol constateerde. Hij mocht de eerste paar uur niet gaan rijden en moest een vervangende chauffeur regelen.

Nadere informatie: Bureau Communicatie Persvoorlichting Bert Top 055 - 548 60 58

---- --