Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

TILBURG, 16 februari 2006

Tilburger met hennep aangehouden

TILBURG Aan de Rueckertbaan in Tilburg hebben agenten gisteravond om halfzeven een 51-jarigeTilburger aangehouden. De aanhouding werd verricht op grond van de Opiumwet. In de auto van de Tilburger vond de politie een grote gripzak met hennep. De politie vond de hennep omdat de Tilburger op de Rueckertbaan betrokken was geweest bij een aanrijding. Na verhoor werd de Tilburger weer in vrijheid gesteld. De aangetroffen hennep is in beslag genomen en wordt door personeel van de Technische Recherche nader onderzocht.

Agenten houden gewelddadige wildplasser aan

TILBURG Aan de Professor Dondersstraat in Tilburg hebben agenten gisteravond omstreeks vijf over acht een 33-jarige man uit Tilburg aangehouden. De man wordt verdacht van de mishandeling van een 25-jarige vrouw uit Rotterdam. Toen de vrouw de man aansprak op zijn gedrag, de Tilburger wilde gaan wildplassen tegen de gevel van een gebouw waar de vrouw werkt, kreeg zij zonder enige aanleiding een klap op haar borst. Van het slachtoffer heeft de politie een aangifte opgenomen. De verdachte is na verhoor weer in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal op.

Politie krijgt tip over gestolen fiets

TILBURG In de Den Haenstraat in Tilburg hebben agenten gisteravond om halfacht een 18-jarige man uit Tilburg aangehouden. De man wordt verdacht van de diefstal of de heling van een gloednieuwe damesfiets. En surveillerende agent kreeg gistermiddag tijdens zijn surveillance een tip over de fietsdiefstal. In de schuur bij de woning van de verdachte werd de gloednieuwe fiets inderdaad aangetroffen en in beslag genomen. Het slot van de fiets was open gebroken. De Tilburgse man is in verzekering gesteld en de politie stelt een nader onderzoek in.

Agenten pakken man op na huiselijk geweld

TILBURG Gisteravond om halftwaalf hebben agenten aan de Mendelssohnstraat in Tilburg een 25-jarige man aangehouden. Hij wordt verdacht van de mishandeling van zijn 57-jarige moeder. Zoonlief had zijn moeder dusdanig toegetakeld dat de agenten met de vrouw naar de EHBO-afdeling van een ziekenhuis zijn gereden. Daar werd een verwonding aan het oog van de vrouw behandeld en a het maken van röntgenfotos bleek dat de vrouw ook een gebroken neus had opgelopen. De 25-jarige zoon is ingesloten en de politie stelt een nader onderzoek in.

Tilburger beledigt agenten

TILBURG Aan de Groenstraat in Tilburg hebben agenten vannacht rond de klok van halftwaalf een 37-jarige Tilburger aangehouden. De man vond het nodig om de agenten voor mongolen uit te maken. Na verhoor werd de man weer in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal op.

Tilburgers hebben net iets te veel op

TILBURG Gisteravond om halftwaalf hebben agenten aan de Groenstraat in Tilburg een 35-jarige man uit deze stad aangehouden. Dat gebeurde nadat agenten via een blaastest hadden vastgesteld dat de man met drank op achter het stuur van zijn auto zat. In het politiebureau blies de man 0.85 promille. Bij het onderzoek dat de politie verder instelt bleek verder dat de man zijn auto bestuurde terwijl hem de rijbevoegdheid was ontzegd.

TILBURG Aan de Heinsiusstraat in Tilburg hebben agenten vannacht rond de klok van twee uur een 24-jarige man uit Tilburg aangehouden nadat bij een blaastest bleek dat de man onder invloed van alcohol zijn auto bestuurde. In het politiebureau blies de man iets meer dan 0.6 promille. Hij kreeg een rijverbod van drie uur en de politie maakt proces-verbaal op.

Politie onderzoekt inbraken

TILBURG Met het opnemen van een uitgebreide aangifte is de politier een onderzoek gestart naar de daders van een inbraak in een bedrijf aan de Stappegoorweg. Daar werd tussen gisteravond halftwaalf en vanmorgen vijf uur ingebroken. De inbrekers sloegen een ruit in om binnen te komen. In het bedrijf werd een geldwisselautomaat opengebroken. Er werden enkel honderden euros gestolen.

UDENHOUT Vannacht tussen vier uur en kwart voor vijf werd er aan de Van Heeswijkstraat in Udenhout ingebroken in een school. De inbrekers zijn met een computerkast, een beeldscherm en een speaker aan de haal gegaan. De inbrekers forceerden een deur om binnen te komen. De politie heeft vannacht een aangifte van de benadeelde opgenomen.

27 bekeuringen bij verkeerscontrole

TILBURG Agenten van het politieteam Wilhelminapark hebben vanmorgen een verkeerscontrole gehouden op de Hasseltrotonde. Daarbij werd speciaal gelet op het gedrag van automobilisten bij de verkeerslichten die aan de Hasseltrotonde staan. In totaal werden 23 automobilisten bekeurd omdat ze door rood licht reden. En passant kreeg één automobilist een bekeuring omdat hij in verboden richting reed.

Verder controleerden agentwen op de kruising van de Kwaadeindstraat en de Wandelboslaan. Hier werd speciaal gelet op het verkeersgedrag van fietsers. Drie kregen een bekeuring voor het door rood licht rijden.

Auteur: Carel Bouman