Politie Gelderland-Midden

Rivierenland

---

Boete na weigeren stopteken

Publicatiedatum: 16-2-2006 15:24:10

Heteren - Een zestienjarige bromfietser uit Arnhem heeft woensdag van de politie een boete gekregen wegens het weigeren van een stopteken. De knaap kreeg van de politie in Heteren een stopteken voor een controle. De knaap had daar kennelijk geen oren naar en ging er vandoor. De agenten konden volstaan met het noteren van het kenteken van zijn bromfiets en wachtten hem thuis op. Daar kreeg hij te horen dat hij een boete moest betalen van 90 euro.
Door de politie werden woensdag tijdens surveillances nog zes bekeuringen uitgedeeld: wegens overtredingen van de maximumsnelheid; één voor het rijden zonder helm op een brommer en één wegens het niet tonen van het bromfietscertificaat. De politie controleerde onder meer op de Rauwendaal in Heteren en de A-15 bij Valburg.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Wederom bekeuringen bij bussluis

Publicatiedatum: 16-2-2006 15:23:12

Babberich - Bij controles bij de bussluis op de Zwanenwaay, nabij het Witte Kruis in Babberich heeft de politie woensdag wederom bekeuringen uitgedeeld. Verspreid over de dag werden vijftien bestuurders op de bon geslingerd omdat ze het inrijverbod genegeerd hadden. De afgelopen week is door de politie al vaker gecontroleerd. Inmiddels zijn er al tientallen bestuurders beboet die toch de bussluis inreden. Ook de komende tijd blijft de politie regelmatig controleren. Overtreders kunnen rekenen op een boete van maximaal 75 euro.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Verkeerscontroles verkeershandhavingsteam Rivierenland
Publicatiedatum: 16-2-2006 15:21:55

Westervoort/Spijk - Door het verkeershandhavingsteam zijn woensdag verkeerscontroles gehouden in Westervoort en Spijk. Er werd speciale aandacht besteed aan snelheid, alcohol en gebruik van autogordels en helm. In Westervoort werd tussen tien en twaalf uur in de ochtend gecontroleerd op de Dorpstraat, net voor de kruising met de Brugweg. Met behulp van de Lasergun werden 116 passanten op snelheid gecontroleerd, maar geen van hen bleek te hard gereden te hebben. Van dat aantal was er wel één bestuurder die een bon kreeg omdat hij door rood was gereden. Nog eens vijf bestuurders werden bekeurd voor het rijden zonder gordels en twee kregen een proces-verbaal omdat ze donkere folie op de autoruiten hadden geplakt. Bij twaalf gecontroleerde bromfietsers werden geen overtredingen geconstateerd. Alcoholovertredingen werden niet geconstateerd. Tussen één en vijf uur 's middags werd post gevat op de Spijksedijk in Spijk. Hier werd eveneens met de Lasergun gecontroleerd. Van de 500 passanten waren er 9 die te hard reden. Vijf bestuurders moesten een blaastest ondergaan maar hadden niet te veel gedronken. Tegen drie automobilisten werd proces-verbaal opgemaakt wegens het rijden zonder autogordel. In totaal 10 bromfietsers werden aan de kant gezet voor een controle maar bij hen werden geen overtredingen geconstateerd.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---