Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Enschede, 16 februari 2006

Strategische samenwerking Axis en I&O Research

De samenwerking tussen Axis Media-ontwerpers en I&O Research biedt de klanten een combinatie van communicatie en onderzoek voor stads- en wijkmarketing en andere communicatie waarbij kennis, houding en gedrag van de burgers centraal staat. Axis ontwikkelt op basis van de onderzoeksresultaten van I&O Research effectieve strategieën en concepten, die tussentijds bijgestuurd kunnen worden. Omgekeerd toetst I&O Research de door Axis ontwikkelde concepten bij de gebruiker. Een voorbeeld van deze samenwerking is de stadsmarketingcampagne voor de gemeente Enschede.

Uit de binnenstadsmonitor van I&O Research kwam naar voren dat het bij de inwoners van Enschede ontbrak aan chauvinisme. Bezoekers van buiten de stad beoordeelden de stad structureel positiever dan de eigen inwoners. Axis Media-ontwerpers heeft naar aanleiding van deze meetresultaten, in opdracht van de gemeente Enschede een stadsmarketingcampagne ontwikkeld, gericht op het creëren van eigenwaarde en enthousiasme bij de eigen inwoners. Uit peilingen van I&O bleek dat de campagne heeft geleid tot merkbaar resultaat: betrokken partners en inwoners die trots zijn op hun stad.

Om de gemeenten en pers ook kennis te laten maken met deze unieke combinatie van meten, weten, sturen en communiceren, organiseren Axis Media-ontwerpers en I&O Research de workshop 'Communicatie met effect' op 23 februari 2006. Een pragmatische en interactieve workshop waarin de relatie tussen overheid en burger centraal staat.

Over Axis Media-ontwerpers
Axis Media-ontwerpers is een creatief, toonaangevend ontwerpbureau dat grafisch ontwerp, internet, multimedia en videoproducties combineert tot krachtige en prikkelende producten en diensten. Axis heeft een hoofdvestiging en dependance in Enschede, een vestiging in Arnhem en een satellietvestiging in Berlijn.

Over I&O Research
I&O Research is een bureau voor beleidsonderzoek en -advies met vestigingen in Enschede, Groningen en Hoorn. De dienstverlening van I&O Research is gericht op de kwaliteit van publieke dienstverlening, de effecten van overheidscommunicatie en het faciliteren van burgerparticipatie. Producten die I&O Research aan gemeenten, provincies en waterschappen levert, zijn onder meer klantenmonitors, digitale burgerpanels en imago-onderzoek.