Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland * District IJsselstreek

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT IJSSELSTREEK

16 februari 2006

Voorst / Winterswijk - Drie aanhoudingen ivm inbrekersgereedschap

De politie heeft op donderdag (16-02) rond 01.55 uur op de Rijksstraatweg in Voorst drie mannen (18, 45 en 46) uit Nijkerk, Amersfoort en Spakenburg aangehouden. Nadat het drietal zich rond 00.30 uur verdacht had opgehouden bij een bedrijf aan de Misterweg in Winterswijk werd het trio in de gaten gehouden door de politie en uiteindelijk staande gehouden en gecontroleerd in Voorst. In de auto werden onder meer diverse inbrekersgereedschappen aangetroffen. De mannen zijn ingesloten voor nader onderzoek.

Epse - 2 bestuurders in overtreding

De politie heeft bij een roodlichtcontrole tijdens de avondspits aan twee bestuurders een boete uitgereikt voor het negeren van het rode verkeerslicht. De controle werd gehouden op woensdag (15-02) bij de verkeerslichten thv de Deventerweg / Lochemseweg.

Hall - 10 bestuurders te snel

De politie heeft op donderdagmorgen (16-02) op de Voorstondensestraat een verkeerscontrole gehouden. Deze weg wordt veelvuldig gebruikt door de schoolgaande jeugd en het komt regelmatig voor dat autobestuurders te hard rijden. Aan 10 bestuurders werd een boete uitgereikt voor het overschrijden van de maximum snelheid. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 87 km per uur waar 60 km is toegestaan. Eén van de automobilisten, een 50-jarige vrouw uit Vaassen, gaf een valse naam op en werd daarvoor beboet. Tenslotte werd er nog één bekeuring uitgeschreven voor ondeug-delijke fietsverlichting.

EINDE BERICHTEN

Nadere informatie: Bureau Communicatie Anton de Ronde, 055- 54486052

---- --