Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland. * District Achterhoek

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK

16 februari 2006

Winterswijk - Hennepkwekerijen opgerold

De politie heeft op woensdagmorgen (15-02) twee hennepkwekerijen opgerold in woningen aan de Joost van den Vondelstraat. In beide woningen werden bijna 1000 hennepplanten aangetroffen alsmede de benodigde apparatuur. Alle goederen werden in beslag genomen en worden vernietigd. Elektriciteitsleverancier NUON constateerde dat in ieder geval in één woning de stroom illegaal werd afgetapt zodat er een forse naheffing tegemoet kan worden gezien.

Winterswijk / Voorst - Drie aanhoudingen ivm inbrekersgereedschap

De politie heeft op donderdag (16-02) rond 01.55 uur op de Rijksstraatweg in Voorst drie mannen (18, 45 en 46) uit Nijkerk, Amersfoort en Spakenburg aangehouden. Nadat het drietal zich rond 00.30 uur verdacht had opgehouden bij een bedrijf aan de Misterweg in Winterswijk werd het trio in de gaten gehouden door de politie en uiteindelijk staande gehouden en gecontroleerd in Voorst. In de auto werden onder meer diverse inbrekersgereedschappen aangetroffen. De mannen zijn ingesloten voor nader onderzoek.

Varsseveld - Inbraak bibliotheek

In de vroege ochtenduren van donderdag (16-02) werd er ingebroken in een bibliotheek aan de Borchgraven. De dader kwam binnen door het vernielen van een ruit. Het pand werd doorzocht waarna er een onbekend geldbedrag werd ontvreemd.

Didam - Gevaarlijk situatie verwijderde putdeksels

Op dinsdag (14-02) werden er tussen 16.30-22.30 uur op de Zonnebloemstraat vijf putdeksels van straatkolken verwijderd waardoor er een gevaarlijke situatie ontstond. Vier deksels werden teruggevonden in een vijver op de hoek van de Zonnebloemstraat en de Gerstekamp. De deksels zijn geborgd en er zijn minimaal twee personen nodig om ze te kunnen verwijderen. De politie verzoekt getuigen van deze vernieling zich te melden via telefoonnummer 0900 8844.

Ulft - Schade door vernielen ruiten

Op woensdagmiddag (15-02) werden er vier ruiten van een pand aan de Pol ingegooid door drie schooljongens uit Ulft. Omdat in het pand goederen voor de tsunamislachtoffers lagen opgeslagen liet men een aannemer meteen de ontstane gaten dichttimmeren. Twee knapen werden ter plaatse door de politie aangetroffen en de derde werd thuis opgehaald. Het drietal werd door de politie onderhouden over de vernieling en de ouders verklaarden zich bereid de schade te vergoeden.

EINDE BERICHTEN

Nadere informatie: Bureau Communicatie Persvoorlichting Anton de Ronde 055 - 548 60 52 ---- --