Gemeente Dordrecht


Persbericht

Info-wegwijzer voorzieningen ouderen

Presentatie informatiekaart voor ouderen in Dordrecht

Waar vind ik een ouderenadviseur? Hoe kan ik mijn woning laten aanpassen? Welke cursus kan ik volgen? Om antwoord te vinden op deze vragen heeft de gemeente in samenwerking met de Seniorenraad Dordrecht (VRSB) een informatiekaart voor ouderen samengesteld. Wethouder A.T. Kamsteeg (Zorg) heeft vandaag om 14.45 uur het eerste exemplaar uitgereikt aan de heer A.G. Daane, voorzitter van de Seniorenraad Dordrecht. De gemeente stimuleert dat oudere inwoners van de stad zolang mogelijk actief deelnemen aan de samenleving en zelfstandig kunnen blijven. Hiervoor zijn veel verschillende organisaties en instellingen in Dordrecht actief maar: hoe vind je de weg in het aanbod?

Op het informatiekaartje staan de telefoonnummers van:
- De Seniorenraad Dordrecht (VRSB) voor collectieve belangenbehartiging ouderen, advisering gemeente en oudereninstellingen.
- Algemeen nummer Sociale Dienst voor informatie over uitkeringen en bijzondere bijstand.
- Informatienummer Bureau WVG voor informatie over alle voorzieningen voor ouderen. Via deze nummer kunnen ouderen informatie krijgen of worden doorverwezen naar het juiste adres. De aanleiding van de informatiekaart ligt in de Motie Tazelaar (Gemeenteraadslid AOV/Ouderunie) over informatieverstrekking aan 65-plussers.

Het informatiekaartje wordt verspreid via de ouderenbonden en de huisbezoeken van de Dordtse We! lzijnsorganisatie (DWO) aan oudere n. Daarnaast is het informatiekaartje verkrijgbaar bij het Bureau WVG, de Stadswinkel en via de ouderenadviseurs.

Dordrecht, 16 februari 2006
Redactie
Corinne de Nijs
Communicatie

telefoon 078 - 639 89 27
email C.de.Nijs@dordrecht.nl
Informatie
Ben van der Kouwe
Welzijn en Zorg
telefoon 078 - 639 63 38