Dienstenbond CNV

Voorstellen CAO Wonen nader toegelicht
15-02-2006

Het CBW en CNV Dienstenbond hebben elkaar een nadere toelichting gegeven op de CAO-voorstellen voor de CAO Wonen. Het lijken stevige inhoudelijke onderhandelingen te gaan worden die nog enige tijd gaan duren.

Op woensdag 8 februari heeft het tweede gesprek plaatsgevonden tussen het CBW en de CNV Dienstenbond over een nieuwe CAO Wonen. Tijdens de eerste bijeenkomst werd duidelijk dat het CBW een aantal belangrijke inhoudelijke onderwerpen opnieuw wilde bespreken, terwijl vorige zomer pas afspraken over zijn gemaakt. Daarop heeft de CNV Dienstenbond aangegeven terug te gaan naar haar achterban om dit te bespreken en opnieuw te kijken naar haar voorstellenbrief. Op grond van de vele reacties is een aangepaste voorstellenbrief tot stand gekomen die op 8 februari is toegelicht. Deze aangepaste voorstellenbrief treft u bijgaand aan. Vervolgens is met elkaar afgesproken dat een aantal onderwerpen nader zal worden uitgewerkt en uitgezocht.

Er is afgesproken op de volgende data met elkaar verder te praten:
* Woensdag 22 maart;

* Dinsdag 11 april;

* Dinsdag 18 april en;

* Donderdag 27 april.

Natuurlijk houden wij u op de hoogte van de voortgang van deze gesprekken.

Ondersteuning gezocht
De CNV Dienstenbond voert namens u onderhandelingen met het CBW over een nieuwe CAO. Wij vinden het daarbij belangrijk om direct contact te hebben met onze leden. Daarvoor bestaat een CAO-commissie die de bestuurder kan ondersteunen bij de onderhandelingen. Deze CAO-commissie kan nog wel versterking gebruiken. Mocht u geĂŻnteresseerd zijn om de bestuurder te ondersteunen bij de CAO-onderhandelingen en zitting te nemen in de CAO-commissie dan vraag ik u zich bij mij te melden.

Mocht u naar aanleiding van het voorgaande vragen en/of opmerkingen hebben, dan kunt u contact met mij opnemen (tel: 023-5651052 of e-mail: j.warnaar@cnvdibo.nl ).