Campagne CDA


16-02-2006 | Recordaantal jongeren op CDA-lijsten

Recordaantal jongeren op CDA-lijsten bij gemeenteraadsverkiezingen

Bij de gemeenteraadsverkiezingen staat een recordaantal van ruim 400 jongeren op lokale lijsten van het CDA. Dit is een verdubbeling ten opzichte van het aantal van 2002. Het CDJA is blij met dit resultaat en zal dan ook de komende weken hard campagne voeren voor deze jonge kandidaten..

Het CDJA vindt het van groot belang dat jongeren vaker gehoord worden door de politiek en heeft zich daar de afgelopen jaren voor ingezet. Het ziet er naar uit dat die inzet, zich bij deze verkiezingen gaat uit betalen, aldus CDJA-voorzitter Ronald van Bruchem.

Het CDJA hoopt dat veel jongeren verkozen zullen worden omdat er hierdoor meer mogelijkheden ontstaan om het CDA te vernieuwen en te verjongen. CDJA-voorzitter Ronald van Bruchem zegt hierover: Het is hard nodig dat er meer jongeren in de gemeenteraden komen. Vaak zit er geen enkele jongere in een gemeenteraad of is geen enkele jongere actief in een lokale CDA afdeling. Hierdoor ontstaat dan vaak vanzelf een vergrijsd geheel. Het is te hopen dat het grote aantal CDA-jongeren dat verkiesbaar is hier verandering in zal brengen.