Politie Twente

Nagekomen persberichten Politie Twente 16 februari 2006

Fietser gewond bij aanrijding

Buschauffeur verleent geen voorrang en rijdt fietser aan

Hengelo

Op donderdag 16 februari vond om 12.40 een aanrijding met letsel plaats op de kruising Deurningerstraat/Mr. M.A. de Ruyterstraat in Hengelo. Een 51 jarige Enschedeër reed met een autobus over de Mr. M.A. de Ruyterstraat en wilde op genoemde kruising links af de Deurningerstraat op. Hij verleende daarbij geen voorrang aan de voor hem van links uit de Deurningerstraat komende fietser, een 53- jarige vrouw uit Hengelo. De vrouw werd door de bus overreden en is daarna met onbekend letsel naar het ziekenhuis in Enschede overgebracht. De politie heeft voor onderzoek de weg tussen de kruising Oldenzaalsestraat/Deurningerstraat en de rotonde Deurningerstraat/Sloetsweg afgezet voor het autoverkeer en tot 14.30 uur het verkeer omgeleid. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (06-021439)

Bromfietser rijdt door na aanrijding

Fietser blijft gewond en in hulpeloze toestand achter

Goor

Een 50 jarige vrouw uit Goor reed op woensdag 15 februari om 20.50 uur op haar fiets over de Wheeweg in Goor en wilde op de kruising met de Gruttostraat links af slaan. Op datzelfde moment wilde een haar achterop komende bromfietser haar inhalen. De bromfietser reed de fietser aan, die daardoor met haar hoofd op het wegdek terechtkwam. De bromfietser stopte heel even, om daarna zijn weg in de richting van de Whee te vervolgen. Hij liet het slachtoffer gewond en in hulpeloze toestand achter. Een toevallig passerende automobiliste ontfermde zich over het slachtoffer en alarmeerde de hulpdiensten. De ambulance nam de vrouw mee naar het ziekenhuis, waar zij na behandeling naar huis mocht. De politie roept de dader op zich te melden. (06-021253)

Aanrijding met letsel

Automobiliste verliest controle over de auto en raakt gewond bij de aanrijding die daarop volgt

Oldenzaal

Een 38 jarige vrouw uit Hengelo reed op donderdag 16 februari om 09.10 uur met haar auto over de Provinciale Rondweg N342 in Oldenzaal. Zij reed de rotonde ter hoogte van de Essenlaan op en bij het verlaten van de rotonde raakte zij door nog onbekende oorzaak de macht over het stuur kwijt. De 38 jarige kwam met haar auto op de voor linker weghelft terecht en kwam daarbij in aanrijding met een haar tegemoetkomende auto. De bestuurder van deze auto was een 57 jarige vrouw uit Hengelo, zij bleef ongedeerd. De 38 jarige raakte bij de aanrijding gewond en werd naar het ziekenhuis overgebracht en opgenomen. De politie stelt een nader onderzoek in naar de toedracht en maakt proces-verbaal op. (06-021346)

Monique Oude Wolbers: 053-4555588

---- --