Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van donderdag 16 februari

Alkmaar, 16-02-2006 o 15.30 uur

Vervalst paspoort

Zwaag, woensdag 15 februari 2006

Op woensdag werd een man aangehouden tijdens een bedrijfscontrole in Zwaag. De man gaf aan van Duits-Poolse afkomst te zijn. Hij overlegde ook een Duits paspoort. Het paspoort bleek echter vervalst te zijn. De foto op het paspoort was van de verdachte, maar de tenaamstelling klopte niet. Bij navraag bleek het paspoort in juni 2005 te zijn ontvreemd in Hoofddorp. De identiteit van de aangehouden man is nog onbekend. Hij is inmiddels in verzekering gesteld.

Verkeerscontrole

Alkmaar, woensdag 15 februari 2006

Op woensdagmiddag werd een verkeerscontrole gehouden op de Noorderkade in Alkmaar. Er werd hoofdzakelijk geschreven voor veel voorkomende - en hinderlijke overtredingen. In totaal kregen 51 bestuurders een bekeuring voor het niet dragen van een gordel (30x), te hoge snelheid (14x), niet handsfree bellen (2x) en niet stoppen voor het rode licht bij de spoorwegovergang (2x).

Brandstichting in woning: bewoonster aangehouden

Den Helder, woensdag 15 februari 2006

Op woensdagmiddag omstreeks 16.30 bleek een woning aan de Willem Barentszstraat in Den Helder onder de rook te staan. Toen de politie het pand controleerde roken de politiemensen ook een hevige gasgeur. De brandweer werd gewaarschuwd. Zij betraden het pand en ontdekten dat er brand was gesticht, maar dat de brandhaard vanzelf uit was gegaan. Ook bleken de gaskranen van het fornuis open te staan.Een bewoonster van het pand, een 39-jarige vrouw, werd door de politie aangehouden. Zij werd voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Inbraak woning

Blokker, woensdag 15 februari 2006

Op woensdag werd er tussen 17.00 en 20.00 uur ingebroken in een woning aan de Westerblokker in Blokker. De daders kwamen binnen door het slot uit de achterdeur te forceren. Uit de woning, die geheel werd doorzocht, werden onder anderen sieraden, flessen drank en een DVD-speler ontvreemd. Tussen 17.00 en 21.00 uur werd ingebroken in een woning aan de Bangert in Blokker. Hier kwamen de daders binnen door een achterraam te forceren. Uit de woning werden een computer met flatscreen monitor en sieraden ontvreemd.

Controle prostitutie

Alkmaar-Heiloo, woensdag 15 februari 2006

Op woensdag werden diverse woningen in Alkmaar en Heiloo waarin prostitutieactiviteiten plaatsvonden gecontroleerd. Hierbij werd met name gekeken naar de verblijfstitel van buitenlandse werkkrachten. Bij de controle van twee Thaise massagesalons werden twee dames aangetroffen die illegaal in Nederland waren. Zij zijn voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Gewapende overval op snackbar

Alkmaar, woensdag 15 februari 2006

Op woensdagavond omstreeks 22.30 uur werd een snackbar op de Euroboulevard in Alkmaar overvallen. In de snackbar zijn twee personeelsleden aan het werk. Er zijn geen klanten binnen, als een man de snackbar binnenkomt. Hij trekt meteen een vuurwapen en richt dit op de medewerkers. Zij moeten het geld uit de kassa afgeven. Als de man het geld heeft gaat hij er weer vandoor. De medewerkers zien hem wegfietsen op een zwarte opoefiets met witte jasbeschermers. De overvaller is een negroïde man met een lengte van 1.75 1.80 meter. Hij spreekt Nederlands met een accent. Hij ging gekleed in een zwarte jas met capuchon, een bruine sjaal en hij liep op sportschoenen.

Overval op growshop

Schagen, woensdag 15 februari 2006

Op woensdagmiddag omstreeks 12.30 uur was een 30-jarige man werkzaam in de Growshop aan de Witte Paal. Plotseling kwamen er (ten minste) drie mannen het pand binnengelopen. Een van hen trok een vuurwapen en richtte dit op de medewerker van de winkel. Hij moest gaan liggen. Terwijl hij onder schot werd gehouden zochten de twee anderen de winkel af op zoek naar geld. Dit werd uit de kassa gehaald. De medewerker werd gebonden achtergelaten in de winkel. Toen de overvallers weg waren, kon de medewerker zichzelf los maken. Hij waarschuwde de politie. Helaas waren de overvaller toen al verdwenen.

Computerdief aangehouden

Hoorn, donderdag 16 februari 2006

Op donderdagmorgen werd een computerdief aangehouden op de Koopvaarder in Hoorn. Het betrof de tweede computerdief die deze maand tegen de lamp liep. Hiermee hoopt de politie Hoorn een einde te hebben gemaakt aan het toenemende aantal inbraken waarbij computerapparatuur, met name flatscreens, werden ontvreemd.

De 22-jarige uit Hoorn afkomstige verdachte liep tegen de lamp nadat hij op woensdagavond had ingebroken in een kantoorpand aan de Koopvaarder in Hoorn. Hij had een steen door een raam gegooid en uit het kantoor een flatscreen weggenomen. Omdat het de laatste tijd meerdere malen was voorgekomen dat er twee maal in een nacht in hetzelfde pand werd ingebroken, werd het kantoorpand door een politiepatrouille in de gaten gehouden. Omstreeks 00.25 uur verscheen de dief weer. Hij gooide weer een raam in en wilde er juist met computerapparatuur vandoor gaan toen hij in de kraag werd gegrepen. De man is inmiddels ingesloten in het politiebureau.

Het betrof hier de tweede aanhouding. De eerste aanhouding vond plaats op zondag 5 februari 2006 omstreeks 07.00 uur toen een melding binnen kwam van een inbraak in een huisartsenpost aan de Rijnweg in Hoorn. Hierbij waren twee personen gezien. De politie wist toen een van hen te achterhalen. Het ging om een 25-jarige man uit Hoorn.

Het onderzoek tegen de beide verdachten richt zich met name tegen de inbraken in bedrijfspanden in en rond Hoorn waarbij computerapparatuur werd buitgemaakt.

Harddrugs aangetroffen

Heerhugowaard, donderdag 16 februari 2006

Op donderdagmorgen omstreeks 03.10 uur werd een personenauto gecontroleerd op de Zuidtangent in Heerhugowaard. In de auto zat een 33-jarige man uit Broek op Langedijk. Deze man is bekend bij de politie in verband met overtreding van de Opiumwet. De man bleek in het bezit te zijn van een wikkel verdovende middelen. Onder zijn auto lag een plastic zakje met 9 bijna identieke wikkels. Mogelijk heeft de man ze bij het zien van de politie uit zijn auto gegooid. De man werd aangehouden en werd voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Diefstal boot

Bovenkarspel, woensdag 15 februari 2006

Van dinsdag op woensdag werd tussen 17.00 uur en 09.00 uur een boot met buitenboordmotor ontvreemd vanuit een sloot achter een woning aan de Middenweg in Bovenkarspel. De boot had vastgezeten met twee sloten. Deze zijn vermoedelijk losgeknipt. De boot werd later op de dag teruggevonden. De buitenboordmotor bleek te zijn ontvreemd. Het ging om een grijze Honda BF8SHE.

Nogmaals gewapende overval: politie zoekt getuigen

Benningbroek, maandag 6 februari 2006

Op maandagmorgen omstreeks 10.30 uur werd een gewapende overval uitgevoerd op een 62-jarige man in een woning aan de Oosterstraat in Benningbroek. Een bericht met verzoek om getuigen over deze overval werd al eerder gepubliceerd (6-2-06).

Inmiddels zijn al enkele getuigen gehoord. Duidelijk is geworden dat een man op een fiets (waarop hij een boompje vervoerde) rond de tijd van de overval langs het huis is gefietst. De politie zoekt met name deze getuige omdat hij mogelijk iets over de vluchtroute en de wijze van transport van de verdachten kan zeggen.

Het slachtoffer van de overval was alleen toen er twee mannen aan zijn deur kwamen. Het ging daarbij om een blanke en een negroïde man. Binnen pakte de negroïde man een vuurwapen uit zijn zak en hield het tegen de hals van het slachtoffer. Hij moest zijn geld afgeven. Omdat er geen grote bedragen in huis waren namen de overvaller een klein bedrag aan contacten uit de portefeuille van het slachtoffer. Vlak voordat de overvallers vertrokken werd het slachtoffer vastgebonden. Nadat de mannen waren vertrokken wist het slachtoffer zich te bevrijden. Hij waarschuwde de politie.

De overvallers waren een blanke en een negroïde man. De negroïde man was 20 tot 25 jaar oud, ongeveer 1,85 meter lang en een slank postuur. Hij had een donkere huidskleur (mogelijk Somalisch)Hij sprak beschaafd Nederlands. Hij droeg een zwart lederen jasje en een blauwe spijkerbroek. De blanke man was eveneens 20 tot 25 jaar oud. Hij had een lengte van ongeveer 1,75 meter en een slank postuur. Hij had kort krullend haar. Ook deze verdachte sprak beschaafd Nederlands. Hij droeg een blauwwitte sjaal voor zijn mond, een grijs colbert, een blauwe spijkerbroek en sportschoenen.
De politie in Westfriesland is op zoek naar eventuele getuigen van deze overval, met name de man met de fiets. De recherche in Hoorn is bereikbaar onder nr. 0900-8844 (lokaal tarief).

Laatst gewijzigd 16-02-2006 15:29 | © Politie Noord-Holland Noord |