PersberichtPressmeddelande

Wayfinder Navigator gekozen als Memory Stick preload-applicatie voor de nieuwe Sony Ericsson P990

16 februari 2006 -- De nieuwe P990 smartphone van Sony Ericsson zal worden uitgerust met Navigator, het populaire navigatiesysteem van Wayfinder Systems. Ongeacht de netwerkprovider, hebben gebruikers van de P990 binnen heel Europa* direct toegang tot het navigatiesysteem en kunnen zij dit systeem gedurende een bepaalde periode rechtstreeks via de Memory Stick gratis uitproberen. De applicatie werd voor het eerst gedemonstreerd tijdens het 3GSM World Congress in Barcelona deze week.

"De nieuwe smartphone van Sony Ericsson biedt een aantal slimme functies die het leven van de gebruiker makkelijker maken. Wayfinder's bijdrage bestaat uit Navigator, de mobiele navigatieoplossing waarmee de gebruiker via zeer gedetailleerde aanwijzingen snel en gemakkelijk zijn weg kan vinden", aldus Magnus Nilsson, CEO van Wayfinder Systems.

WLAN hotspots vinden met Wayfinder
Wayfinder Navigator kan als een stand-alone kaarttoepassing worden gebruikt of in combinatie met een kleine Bluetooth GPS box die bijhoudt waar u zich bevindt. Er zijn kaarten - tot op straatniveau - beschikbaar voor Europa evenals een uitgebreide informatiebron met drie miljoen Points of Interest (POI's) die informatie geven over bijvoorbeeld luchthavens, hotels, restaurants en andere interessante locaties. Naast openingstijden en à la carte menu's kan de gebruiker ook zien waar WiFi hotspots te vinden zijn. De kaarten worden continu bijgewerkt via een database en zijn dus, in tegenstelling tot gedrukte kaarten en stedengidsen, altijd actueel.

"Mobiele navigatieapplicaties blijken zeer populair onder automobilisten en Wayfinder is al met succes op verschillende manieren toegepast op de vorige smartphones van Sony Ericsson. Door de combinatie van de software van Wayfinder en de nieuwe WiFi hotspot zoekfunctionaliteit kunnen P990 gebruikers die veel onderweg zijn, gebruik maken van WLAN voor toegang tot hun e-mails of tot het bedrijfsnetwerk, bijvoorbeeld op luchthavens en in hotellobby's", aldus Ulf Wretling, Director, Head of Content Planning & Management bij Sony Ericsson.

Op de Memory Stick die bij de Sony Ericsson P990 hoort, wordt een 'Try & Buy' versie van Wayfinder Navigator meegeleverd. Hiermee kan Wayfinder Navigator gemakkelijk worden geïnstalleerd en direct worden gebruikt ongeacht de netwerkprovider*. Gedurende vijf dagen kunnen gebruikers gratis navigeren en vervolgens desgewenst via Wayfinder's mobiele Webwinkel een uitgebreider abonnement nemen.

De eerste demonstratie van de applicatie vond deze week plaats tijdens het 3GSM World Congress in Barcelona dat van 13 tot 16 februari wordt gehouden.

Voor meer informatie over Wayfinder Systems kijk op www.wayfinder.com.


* Beschikbaarheid kan per markt variëren vanwege juridische, taal- en lokalisatiekwesties, of vanwege de servicedekking.


--- einde persbericht ---

Over Wayfinder Systems
Wayfinder Systems is een toonaangevende leverancier van navigatieproducten en -diensten voor mobiele telefoons. Wayfinder werd in 1995 opgericht en is met het hoofdkantoor gevestigd in Lund, Zweden. Sinds 2005 is de onderneming genoteerd aan de NGM Equity. Wayfinder heeft samenwerkingen met vooraanstaande telecombedrijven zoals Nokia, Sony Ericsson, A1, Telenor en Télefonica Móviles. Wayfinder is actief in vrijwel geheel Europa en in Noord-Amerika en Canada. De producten en diensten worden op dit moment in 15 verschillende talen geleverd. TeleAtlas is Wayfinder's belangrijkste leverancier van digitale routekaarten. Voor meer informatie: www.wayfinder.com.


Noot voor de redactie,