Regio Opsporingsprogramma via internet bekijken

Vanaf vandaag kunnen burgers het regionale opsporingsprogramma 'Team West' van RTV West, op internet bekijken. Heb je het programma gemist of wil je de uitzending nog eens zien ga dan naar de site www.teamwest.nl. Het aanbieden van het programma via internet maakt het nu ook mogelijk dat alle bewoners van Hollands Midden 'Team West' kunnen zien. Zo is het in de Krimpenerwaard niet altijd mogelijk geweest 'Team West' te bekijken. De politie hoopt op deze manier op meer kijkers en daarmee ook op meer tips die helpen om zaken op te lossen. Voor tips speciaal voor het opsporingsprogramma 'Team West' heeft Politie Hollands Midden een nieuw eigen nummer, namelijk 071-5249039. Voorheen gingen de tips nog naar het algemene politienummer 0900 - 8844. Om verwarring te voorkomen, is nu gekozen voor een eigen nummer. Het nummer komt wel uit in de centrale van de afdeling Teleservice van Politie Hollands Midden, zodat een professionele opvang en registratie van de tips is gewaarborgd.

Hillegom Hennepkwekerij in bedrijfspand

De politie heeft donderdagmorgen, 16 februari, een professionele hennepkwekerij aangetroffen in een bedrijfspand aan de Stationsweg. De politie kwam de kwekerij op het spoor door omwonenden die de politie tipten over een vermoedelijke kwekerij. De politie heeft een onderzoek ingesteld en heeft in het pand gekeken of zich daar een kwekerij bevond. De politie trof in eerste instantie niets aan. Echter de politie vond het verdacht dat de ruimte kleiner bleek te zijn dan verwacht. De politie heeft verder gezocht en trof achter een kast een verborgen deur aan die naar meerdere ruimten leidde. Hier werd wel een kwekerij, verdeeld over zes ruimten, aangetroffen. Bijna 2000 hennepplanten en apparatuur van de kwekerij werden inbeslaggenomen, afgevoerd en vernietigd. De politie heeft nog geen aanhoudingen verricht, maar verwacht dit binnenkort wel te kunnen doen. Het vermoeden bestaat dat er meerdere keren geoogst is. De NUON doet onderzoek naar het illegaal aftappen van stroom.

Leiden Inbraak in woning De politie doet onderzoek naar een inbraak in een woning aan de Magdalene Moonstraat. De inbraak werd gepleegd tussen woensdag 15 februari 23.00 en donderdag 16 februari 07.00 uur. Vermoedelijk zag men kans om met de zogenaamde 'flippermethode', het met een hard voorwerp terugdringen van een slotschoot danwel via 'hengelen', het door de brievenbus met een voorwerp ontgrendelen van het deurslot, binnen te komen. Om dit te voorkomen adviseert de politie om zoveel als mogelijk is het deurslot op (nacht)slot te draaien. Uit de woning werden pasjes, een laptop en een portemonne met inhoud gestolen. Van de dader ontbreekt tot op heden ieder spoor.

Bodegraven Vrijheidsbeneming meisje

De politie stelt een onderzoek in naar de vrijheidsbeneming van een 14-jarig meisje uit Bodegraven op maandagmiddag 13 februari. Het meisje fietste even voor 12.00 uur ter hoogte van de bushalte nabij de Landlust toen haar de doorgang werd belemmerd door twee jongens. De twee zouden haar, tegen haar zin, in een auto hebben getrokken en hebben vastgebonden, waarna ze zijn weggereden via de Wilhelminastraat. Vervolgens reed de auto de Van Tolstraat in, linksaf de tunnel in, via de Willemstraat de Oud Bodegraafseweg op, langs supermarkt Albert Heijn om vervolgens weer via de Oud Bodegraafseweg en het spoor naar de J.C. Hoogendoornlaan te rijden. De auto zou op de Voshol gestopt zijn waarna de jongens de auto verlieten en wegliepen in de richting van Bodegraven. Volgens het meisje zijn de twee lange tijd weggebleven. Na terugkeer waren de jongens weer in de auto gestapt en werd het meisje bij de bushalte vrijgelaten. Het meisje heeft inmiddels aangifte gedaan bij de politie. Het zou gaan om twee getinte jongens van tussen de 20 en 25 jaar. De type auto is nog onduidelijk. De politie heeft een onderzoek ingesteld en heeft naast een buurtonderzoek ook een passantenonderzoek verricht. Getuigen die iets verdachts hebben gezien worden verzocht zich te melden.

--------------------------------------------- einde berichten ----------------------------------------------------


---

---- --