Politie Zaanstreek-Waterland

landelijke dossiers

Veiligheid
Landelijk Kader Nederlandse Politie

Nieuwsberichten donderdag 16 februari 2006

Zaanstreek-Waterland, 16-02-2006

Met: Doorrijder alsnog gepakt, fietsendieven in beeld en veelpleger bestolen.

Eén overtreder
Purmerend, woensdag 15 februari 2006.
De politie heeft bij een ruim twee uur durende snelheidscontrole op de Provincialeweg N244 slechts één voertuig op de foto gezet. De radarauto stond opgesteld in de richting van Edam en heeft de snelheid van totaal 2370 voertuigen gemeten. De overtreder reed met een gecorrigeerde snelheid van 119 km per uur terwijl 100 km per uur maximaal is toegestaan.

Snelheidscontrole
Krommenie, woensdag 15 februari 2006.
Bij een snelheidscontrole op de Provincialeweg Zaandam-Castricum heeft de politie zes voertuigen gefotografeerd die te snel reden. De apparatuur stond opgesteld in de richting van Uitgeest en de maximumsnelheid ter plaatse is 80 km per uur. De hoogst gemeten snelheid was 97 km per uur en er werden totaal bijna duizend voertuigen gecontroleerd.

Verkeerscontroles
Oostzaan, Wijdewormer en Zaandam, woensdag 15 februari 2006. De politie heeft woensdagochtend op de rijkswegen A8 en A7 met een onherkenbare auto gecontroleerd op het dragen van de autogordel. Zes bestuurders konden na het in ontvangst nemen van een bekeuring en het omdoen van de gordel hun weg vervolgen. Bij een staande controle op de Vermiljoenweg in Zaandam werden zeven bekeuringen uitgeschreven voor het niet dragen van de gordel of niet kunnen tonen van het rijbewijs. Politiesurveillanten controleerden op de Rozengracht en het Rustenburg een groot aantal bestuurders. Er werden 22 bekeuringen aan diverse bestuurders uitgereikt. Drie konden hun rijbewijs niet tonen, acht automobilisten hadden geen gordel om en twee bromfietsers reden zonder helm. Eén bestuurder kon zich niet legitimeren en er reed iemand terwijl het voertuig niet was verzekerd. Er werd één beller bekeurd, één bestuurder gaf een voetganger op een zebra geen voorrang en vijf bestuurders negeerden een inrijverbod.

Winkeldief met speciale tas
Purmerend, woensdag 15 februari 2006, 14:07 uur. De politie heeft van een winkelier op de Dubbele Buurt een betrapte winkeldief overgenomen. De 54-jarige man zonder bekende woonplaats in Nederland was door een oplettende medewerkster aangehouden nadat hij met vier sportjassen de kleedkamer in ging en er even later met één jas uit kwam. De andere drie jassen had de man verstopt in een tas die zo was aangepast dat de detectiepoortjes niet reageerden als er onbetaalde goederen worden meegenomen.

Doorrijder alsnog gepakt
Wormerveer, woensdag 15 februari 2006, 21:22 uur. Een 40-jarige man uit Wijk aan Zee is door de politie op de Prinses Irene Brigadeweg aangehouden als verdachte van doorrijden na een aanrijding en rijden met drank op. De man was rond vier uur dezelfde dag op Plein 13 tegen een vrachtauto aangereden en vervolgens doorgereden. Later troffen surveillerende agenten de beschadigde auto rijdend aan met de eigenaar achter het stuur. De man had volgens de blaasproef drie en een half maal de toegestane hoeveelheid (1,8) alcohol op. Het rijbewijs van de verdachte werd ingevorderd en de man werd na verhoor heengezonden.

Verkeerscontrole
Volendam, woensdag 15 februari 2006, 1500 uur.
Politiesurveillanten hebben woensdagmiddag bij een verkeerscontrole op de Julianaweg twaalf bekeuringen uitgeschreven. In totaal werden 30 personenwagens aan de kant gezet. Elf bestuurders of passagiers droegen geen veiligheidsgordel en één bestuurder had de mobiele telefoon in de hand onder het rijden.

Fietsendieven in beeld
Purmerend, donderdag 16 februari.
De politie heeft twee jongens van 15 jaar uit Purmerend en Krommenie aangehouden als verdachten van diefstal van een fiets. Zes februari werd op een school aan de Aletta Jacobslaan een fiets van een leerling weggenomen. De leerling meldde dit direct bij de conciërge die op videobeelden van de cameras zag dat twee jongens de fiets uit de stalling wegnamen en over het hek tilden. Door onderzoek en met hulp van getuigen kon de identiteit van de verdachten worden vastgesteld waarna de jongens buiten heterdaad konden worden aangehouden. De jongens krijgen van justitie een taakstraf omdat ze al eerder bij HALT zijn geweest. Na verhoor werden de verdachten heengezonden.

Messenverkoper aangehouden
Zaandam, woensdag 15 februari 2006, 16:29 uur.
De politie heeft een 29-jarige man met een woonplaats buiten Nederland aangehouden die zonder vergunning messensets verkocht. De man dreef zijn handel op de Pieter Ghijsenlaan vanuit een auto en bood ongevraagd de sets te koop aan. De man mocht na ontvangst van een proces-verbaal zijn weg vervolgen omdat uit onderzoek bleek dat de goederen niet van diefstal afkomstig waren.

Beginnende bestuurder moet rijbewijs inleveren
Krommenie, 15 februari 2006, 23:43 uur.
Agenten hebben woensdagavond het rijbewijs ingevorderd van een beginnende bestuurder. De man, een 20-jarige automobilist uit Krommenie, werd aangehouden omdat hij onder invloed van drank reed. De blaastest op straat gaf aan dat hij gedronken had waarna de ademanalyse op het politiebureau aan toonde dat de man een alcoholpromillage van 0,83 had.
Voor beginnende bestuurders, dat wil zeggen iedereen die na 30 maart 2002 voor het eerst een rijbewijs heeft gehaald, geldt een aangepaste alcohollimiet van 0,2. Bij meer dan 0,8 wordt het rijbewijs ingevorderd.

Veelpleger bestolen
Wormerveer, donderdag 16 februari 2006, 10:28 uur. Een veelpleger heeft bij de politie aangifte gedaan dat er in zijn woning is ingebroken. Men had via een tafel zijn balkon bereikt en vervolgens een ruit vernield. Uit de woning waren volgens de aangever een mobiele telefoon met bijbehorende papieren en een sleutel gestolen.

Laatst gewijzigd 16-02-2006 15:37 | © Politie Zaanstreek-Waterland |