Gemeente Sittard-Geleen

PERSBERICHT

Gemeente huldigt winnaars Voortuintjeswedstrijd

Sittard-Geleen, 16 februari 2006 - Wethouder G.M.M. den Rooyen van Woon- en leefomgeving heeft op donderdag 16 februari 2006 in het stadhuis in Geleen de prijswinnaars van de Voortuintjeswedstrijd officieel bekendgemaakt. De winnaars kregen van hem een uitstapje naar de Kijktuinen in Nunspeet aangeboden.

De gemeente organiseert sinds 1956 jaarlijks een voortuintjeswedstrijd. Inwoners die over een tuin beschikken die vanaf de rijbaan goed zichtbaar is, kunnen meedoen. De wedstrijd telde dit jaar 120 deelnemers die, afhankelijk van de grootte van hun tuin, de strijd met elkaar aangingen in verschillende categorieën.

De categorie 'Gevelbeplanting' werd dit jaar voor het eerst geïntroduceerd. In deze categorie mochten ook eigenaren van balkons meedoen, mits die goed zichtbaar zijn vanaf de rijbaan.

De jury heeft de tuinen op twee moment beoordeeld; in het voorjaar en in de zomer. Bijgevoegd treft u een lijst met de winnaars aan.

De Voortuintjeswedstrijd is ooit in het leven geroepen door de burgemeester van de toenmalige gemeente Geleen, dr. J.P. van Banning. Het doel van de wedstrijd is een wisselwerking tot stand te brengen tussen enerzijds de gemeente, die verantwoordelijk is voor goede wegen, verlichting en verzorgde plantsoenen, en anderzijds de inwoners van Sittard-Geleen, die op deze wijze gestimuleerd worden zorg te dragen voor verzorgde voortuinen en gevels.

Sittard-Geleen is de op een na grootste stad van Limburg. Met Heerlen en Maastricht vormt Sittard-Geleen één van de zes stedelijke netwerken in Nederland. Hoogwaardige industrie en een intensieve dienstensector maken Sittard-Geleen tot economische motor van de regio. Tegelijk zorgen het culturele klimaat, de educatieve instellingen, de rijke groenvoorzieningen en de grote sportinfrastructuur voor een goede balans tussen wonen en werken. Leefbaarheid en veiligheid zijn speerpunt van beleid. Niet alleen voor de stadskernen maar ook voor wijken en dorpskernen. In deze veelzijdigheid wil Sittard-Geleen zich verder ontwikkelen tot een herkenbare en dynamische stad.