Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Tentoonstelling Beauty and the Beast geopend

Donderdag 16 februari is in de Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA) onder grote belangstelling de tentoonstelling Beauty and the Beast geopend. Dit werd gedaan door drie leden van de cast van de musical; Stanley Burleson, Mariska van Kolck en Carolina Mout.

De Koninklijke Bibliotheek Den Haag heeft deze tentoonstelling van veelal rijk geïllustreerde oude manuscripten van het sprookje samengesteld. Dit naar aanleiding van de musical Beauty and the Beast die momenteel door het land reist. De tentoonstelling is aangevuld met schetsen van de kostuumontwerpen en grote scènefoto's uit de musical.

Ook het verhaal uit 1756 waarop regisseur Glenn Casale zich heeft gebaseerd voor de voorstelling van Joop van den Ende Theaterproducties maakt deel uit van de tentoonstelling. Stanley Burleson, Mariska van Kolck en Carolina Mout spelen allen in deze succesvolle voorstelling, naast onder andere Carlo Boszhard en Chantal Janzen. De musical is van 1 t/m 26 maart te zien in het Amsterdam RAI Theater.

De tentoonstelling is van 16 februari t/m 12 maart 2006 te zien in de Centrale Bibliotheek, Prinsengracht 587, Amsterdam.

///////////////////////////////////////////////////////// einde persbericht /////////////////////////////////////////////////////

Noot voor de redactie,