Politie Midden- en West Brabant

Persberichten Breda donderdag 16 februari 2006

BREDA, 16 februari 2006

Buurtcentrum Etten-Leur overvallen

ETTEN-LEUR: Twee onbekende mannen hebben donderdagochtend een gewapende overval gepleegd op een buurtcentrum aan de Trompetlaan. Tegen 08.00 uur was een beroepskracht van de Stichting Welzijn alleen in het gebouw aanwezig om een computercursus voor te bereiden. Zij hoorde geklop op de deur en getik op de ramen. De vrouw was in de veronderstelling dat het een vrijwilliger van het buurtcentrum betrof. Toen ze de gesloten toegangsdeur opende, werd ze door een onbekende man aan de kant geduwd waardoor ze op de grond viel. Een tweede man dwong haar met een vuurwapen terug naar de centrale ruimte. De vrouw werd opgesloten in een berghok waarna de mannen er met diverse computerapparatuur vandoor gingen. Het slachtoffer bleef ongedeerd, maar hevig ontdaan achter. De afdeling Forensisch Technisch Onderzoek van de politie heeft een sporenonderzoek gedaan. Ook is er een buutonderzoek opgestart. De politie komt vooral graag in contact met een mevrouw (30/40 jaar met donkere jas) die rond 07.50 uur met haar fiets bij het buurtcentrum stond. Het latere slachtoffer heeft die vrouw nog even gegroet. Die getuige, maar ook andere mensen kunnen zich met informatie melden op 0900-8844.

Scootercontrole Etten-Leur levert 31 bekeuringen op

ETTEN-LEUR: Een controle van bijna vijftig scooters in Etten-Leur heeft woensdag in totaal 31 bekeuringen opgeleverd. Tussen 14.00 en 20.30 uur werd op diverse locaties in de gemeente gecontroleerd. Er werden 47 voertuigen gecontroleerd. Daarbij viel op dat onder meer twaalf bekeuringen werden uitgeschreven voor het overschrijden van de constructiesnelheid. Daarnaast gingen bestuurders in vijf gevallen op de bon vanwege een overschrijding met meer dan 1,8 kw waarmee de scooter te veel vermogen heeft. Ook geen juiste achterverlichting (3x) en niet op de rijbaan rijden (2x) leverden bekeuringen op. Dat gold ook voor het niet dragen van een helm (3x) en door rood licht rijden (1x). Bekeuringen voor een gladde band (1x), rijden over voor verkeer gesloten weg (3x) en geblindeerde ruiten bij auto (1x) maken het overzicht compleet.

De controle werd uitgevoerd in samenwerking met het speciale scooterteam van de politie in het district Breda. De controles zijn nodig omdat hard en onveilig rijden onnodig nog te veel verkeersslachtoffers oplevert.

Bij een algemene verkeerscontrole op de Markt woensdagochtend rond 07.00 uur zijn 8 bekeuringen uitgeschreven. Dit vanwege het niet volgen van de verplichte rijrichting.

Huiselijk geweld

BREDA: De politie heeft woensdagnacht rond 02.50 uur een 46-jarige Bredanaar aangehouden in een woning in de wijk Heuvel. Hij wordt ervan verdacht tijdens een ruzie met zijn vriendin haar keel dichtgeknepen te hebben en haar een fikse duw gegeven te hebben. De man is in verzekering gesteld en donderdagochtend na verhoor weer vrijgelaten.

Bredase door het lint bij uitschrijven bekeuring

BREDA: Een 46-jarige Bredase vrouw is woensdagavond door het lint gegaan toen agenten haar wilde bekeuren. Zij zagen de vrouw op de Hambroeklaan lopen met twee loslopende honden en wilde daarvoor proces-verbaal opmaken. De vrouw werkte echter niet mee, weigerde haar identiteit bekend te maken en ging herhaaldelijk op de grond liggen. Op enig moment kregen de agenten hulp van een passerende motorrijder van de politie. De vrouw sloeg vervolgens met een hondenriem om haar heen waarbij ze de motorrijder op zijn helm raakte. Daarop is de vrouw aangehouden en naar het bureau gebracht. Na verhoor en met twee bekeuringen (identificatieplicht en loslopende honden) op zak is de vrouw door haar echtgenoot opgehaald.

Bredanaar beroofd van portemonnee

BREDA: Een 55-jarige Bredanaar is woensdagavond beroofd van zijn portemonnee. De man liep rond 22.45 uur met de fiets in de hand over de Zandhovenstraat toen hij ineens iemand achter hem hoorde roepen. Terwijl hij zich omdraaide, kreeg de man een klap tegen zijn hoofd. Daardoor viel hij en op de grond pakte de overvaller de portemonnee uit de broekzak van het slachtoffer. Van de dader ontbreekt nog ieder spoor. Wel zijn er twee getuigen die de overvaller hebben gezien.

Verdachten inbraken aangehouden

ETTEN-LEUR: De politie heeft woensdagnacht een 36-jarige inwoner van Etten-Leur aangehouden. Hij wordt verdacht van een inbraak bij een bedrijf aan de Kroonstraat in Etten-Leur op 12 februari. Daarbij werden twee geldkistjes gestolen; de inbreker was echter op camerabeelden te herkennen. Surveillerende agenten zagen de verdachte rond 01.15 uur in zijn auto zitten op een parkeerplaats aan de Buijenstraat in Roosendaal en konden hem daar aanhouden. In de auto van de man lagen diverse inbrekerswerktuigen. Hij is in verzekering gesteld.

ZUNDERT: Een 26-jarige inwoner van Zundert is woensdagavond aangehouden aan de Spechtstraat. Agenten zagen hem daar rond 21.45 uur in zijn auto rijden, terwijl hij gesignaleerd stond in verband met een inbraak in september vorig jaar bij het gemeentehuis in Zundert. Daarbij werd een computer gestolen.

Auteur: Andre van den Hul