Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (16/2)

OOSTERHOUT NB, 16 februari 2006

Overvaller legt bekentenis af

OOSTERHOUT: De politie arresteerde dinsdag 14 februari 2006 een 17-jarige jongen uit Oosterhout. Hij pleegde op woensdagmiddag 15 juni 2005 een gewapende overval in Oosterhout. De verdachte kwam die dag rond 17.00 uur een bakkerij in de Tempelierstraat binnen en bedreigde de bakker met een vuurwapen. Er waren op dat moment geen andere personen in de winkel aanwezig. De dader eiste geld, maar de bakker zag kans zijn belager weg te jagen. De man vluchtte te voet richting de Sint Maartenstraat en verdween uiteindelijk via een brandgang in de richting van de Sint Amandusstraat. In de Sint Maartenstraat verloor de verdachte zijn wapen en een rugzak. Achteraf bleek het om een imitatiewapen te gaan. Recent kwam er een anonieme melding binnen bij meldlijn M. Daarbij werd de naam van de verdachte genoemd. De politie rechercheerde verder en vond meer aanwijzingen in zijn richting. Na de arrestatie heeft de jongeman een volledige bekentenis afgelegd.

Deze zaak werd opgelost met behulp van de Meldlijn Meld Misdaad Anoniem. Deze meldlijn is bereikbaar op 0800-7000. Bellers hoeven hun naam niet te noemen en ook de nummerweergave is voor dit speciale telefoonnummer buiten werking gesteld. Verder worden geen bandopnames van de telefoongesprekken bewaard. De medewerkers van de landelijke meldlijn geven de binnengekomen informatie direct door aan de politiekorpsen in het land.

Tweede arrestatie na mishandeling keeper

DONGEN: Donderdagmiddag 16 februari arresteerde de politie opnieuw een verdachte van de mishandeling van een keeper. De aangehouden verdachte betreft een 21-jarige Dongenaar. Hij wordt verdacht van openlijke geweldpleging tijdens de wedstrijd op het voetbalveld aan het Crispijnhof in Dongen. De 27-jarige doelman van het voetbalteam de Zwaluwen werd zaterdagmiddag 11 februari jl. tijdens een voetbalwedstrijd belaagd door enkele toeschouwers. Op woensdag 15 februari arresteerde de politie van het team Dongen al een 23 jarige man uit Dongen op verdenking van de mishandeling. De twee verdachten zijn allebei in verzekering gesteld.

71 bekeuringen bij snelheidscontrole

OOSTERHOUT: Het Verkeershandhavingsteam hield op woensdag 15 februari een snelheidscontrole op de Vijf Eikenweg tussen Oosterhout en Rijen. Daarbij werd tussen 09.00 uur en 14.45 uur de snelheid gemeten van het verkeer in beide richtingen. Ter plaatse geldt een maximum snelheid van 80 km/u. De radarapparatuur registreerde de snelheid van 3.065 voertuigen. Daarvan gingen er 71 op de foto vanwege
snelheidsovertredingen. Het is onbekend hoe snel de snelste overtreder de radarapparatuur passeerde.

Bloedproef voor beschonken automobiliste

OOSTERHOUT: Een 60-jarige vrouw uit Oosterhout moest een bloedproef ondergaan om het bloed-alcohol promillage vast te stellen. De vrouw was op woensdagavond 15 februari betrokken bij drie kleine aanrijdingen. Bij de hoofdingang van het ziekenhuis reed ze eerst tegen een geparkeerde auto aan, vervolgens tegen een paal aangereden om daarna een plantsoen in te rijden. Het was al snel duidelijk dat er alcohol in het spel was. De vrouw moest mee naar het politiebureau om een ademanalyse te ondergaan. Het afnemen van een ademanalyse lukte niet, vanwege medische indicaties. Daarom is er overgegaan tot het afnemen van bloed. Een arts nam het bloedmonster af. Dit is nu naar het laboratorium van het Nederlands Forensisch Instituut gestuurd om het bloed-alcohol promillage vast te stellen. De agenten maakten proces-verbaal tegen de vrouw op. Daarnaast kreeg zij een rijverbod van 12 uren opgelegd.
Verder heeft de politie een verzoek gedaan aan het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen om te onderzoeken of de vrouw nog wel beschikt over de lichamelijke en/of geestelijke geschiktheid, om motorrijtuigen te besturen.

Wapen en inbrekersgereedschap

ALMKERK: De politie arresteerde de inzittenden van een personenauto. Dat gebeurde op donderdag 16 februari om 01.00 uur. Het gaat om een 29-jarige man uit Sleeuwijk en een 15-jarige vrouw uit Sleeuwijk. De agenten kwamen de auto tegen op de Woudichemseweg. Bij controle bleek dat er achterin de auto een kruisboog lag. Dat leverde een overtreding van de Wet Wapens en Munitie op. Verder vonden de agenten diverse gereedschappen die voor inbraak gebruikt kunnen worden. Alle spullen zijn in beslag genomen en tegen het duo is proces-verbaal opgemaakt.

Sigaretten buitgemaakt bij inbraak

GENDEREN: De sigaretten display van een benzinestation aan de Kelderstraat is door inbrekers leeggehaald. Die inbraak in het pand vond plaats op onderdag 16 februari tussen 02.30 uur en 02.45 uur. Daarbij werd de ruit van de voordeur van de tankstations vernield. De eigenaar van het pompstation woont er naast en zag dat er drie daders met de sigaretten in een auto vandoor gingen. Hij was wakker geworden van het alarm. De politie nam een aangifte op en liet de technische recherche sporen veilig stellen.

Man valt van dak

WAALWIJK: Donderdagochtend 16 februari werden ambulance en politie geroepen bij een arbeidsongeval op de Van Andelstraat. Tijdens werkzaamheden was een man uit Eindhoven van het dak gevallen. Zijn leeftijd is onbekend bij de politie. Het slachtoffer is per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. Hij had op dat moment last van benen/voet. De man was voor jaarlijkse onderhoudswerkzaamheden het dak opgegaan. Niemand heeft de man daadwerkelijk zien vallen. De politie heeft alle betrokkenen verhoord en de arbeidsinspectie over het ongeval geïnformeerd.

Politie pakt zakkenrolsters alsnog op

DONGEN KAATSHEUVEL: De Dongense politie heeft twee vrouwen opgepakt op verdenking van zakkenrollerij. Het duo pleegde in de zomer 2005 zakkenrollerij in Kaatsheuvel en Dongen. In Dongen gebeurde dat in winkels en in Kaatsheuvel vooral op de weekmarkt. Ze hadden het met name voorzien op oudere dames, waarvan ze de portemonnees rolden. Met de gestolen bankpassen werden vervolgens de bankrekeningen geplunderd. Omdat er tijdens de PIN-transcaties beelden waren gemaakt, kon een medeverdachte vorig jaar mei al worden opgepakt. Dit betrof een 24-jarige vrouw uit Tilburg. Zij bekende haar aandeel en is inmiddels veroordeeld door de rechter.
De identiteit van de twee andere vrouwen stond wel vast, alleen hadden zij geen vaste woon- of verblijfplaats. Ze stonden wel op internationaal opsporingslijst van gezochte personen. De 28-jarige vrouw meldde zich op dinsdag 14 februari bij de Dongense politie. Op basis van het verdere onderzoek kon de politie een dag later ook de 37 jarige vrouw inrekenen. Beide bekenden in totaal zeven gevallen van zakkenrollerij. De politie maakte proces-verbaal tegen hen op en informeerde de slachtoffers over het feit dat hun aangifte is opgelost.

Auteur: Jeroen Steenmeijer