Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland. * District Achterhoek

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK

16 februari 2006

Onderwerp: betonmixer ramt gestrande auto

Een 35-jarige met pech gestrande Arnhemmer heeft donderdagmiddag zijn gezonde verstand gebruikt, toen hij met pech op de vluchtstrook was beland. Hij was in de berm gaan staan en zag tot zijn verbazing, dat enkele seconden later zijn auto door een betonmixer werd geramd.

Het ongeval vond omstreeks 13.10 uur plaats op de A 18 onder Doetinchem. De bestuurder van de betonmixer, een 40-jarige man uit Enschede, kwam door nog onbekende oorzaak op de vluchtstrook terecht. Hier stond de auto van de Arnhemmer, die zijn pechmelding net bij de alarmcentrale had gemeld.

De man koos er voor om uit veiligheidsoverweging buiten de auto in de berm op de wegenwacht te wachten.

Na de aanrijding is de betonmixer via de berm op z'n kant in een sloot terecht gekomen. Hierbij crashte de mixer nog een boom, maar de bestuurder kon gelukkig ongedeerd uit zijn voertuig stappen.

Men is op dit moment nog bezig met het uit de sloot/berm takelen van de betonmixer. Er is één rijstrook in de richting Varsseveld afgesloten.

De Arnhemmer, die zijn verhaal nog regelmatig zal vertellen, was zeer tevreden over de opvang door de hulpverleningsdiensten en de ANWB.

Einde bericht

Nadere informatie: Bureau Communicatie Persvoorlichting Anton de Ronde 055 - 548 60 52 ---- --