Aladdin combineert authenticatie met geheugen op eToken NG-FLASH

IJsselstein,16 februari 2006 - Aladdin Knowledge Systems (Nasdaq: ALDN), leverancier van beveiligingsoplossingen voor software en internet content, heeft een nieuwe eToken ontwikkeld waarbij authenticatie wordt gecombineerd met flash-geheugen. Naast de mogelijkheden van sterke authenticatie kan de USB-sleutel ook gebruikt worden als memory stick.

Met de nieuwe functionaliteit van Aladdin's eToken NG-FLASH kunnen gebruikers veilig hun persoonlijke toegangsgegevens en versleutelde informatie beheren. Zij hebben tegelijkertijd de beschikking over de benodigde persoonlijke informatie (authenticatiegegevens) om toegang te krijgen tot de beveiligde data.

Met de 'auto run' optie kunnen solutions providers vooraf applicaties en de bijbehorende informatie installeren, waardoor deze direct vanaf de eToken opgestart kunnen worden. Dit bespaart tijd en beperkt het aantal stappen dat nodig is om de eToken voor meerdere applicaties te gebruiken. De eToken NG-FLASH is verkrijgbaar in drie varianten: 128 MB, 512 MB en 1 GB.

"Veel van onze klanten en partners hadden behoefte aan een dergelijke gecombineerde oplossing. We zijn dan ook verheugd de eToken NG-FLASH te kunnen introduceren", zegt Shlomi Yanai, vice president van de Aladdin eToken Business Unit. Deze nieuwe eToken, verkrijgbaar in drie verschillende geheugenvarianten, geeft aan dat we veel waarde hechten aan innovatie. De eToken NG-FLASH betekent voor onze klanten een grote kostenbesparing, omdat gebruikers met de eToken veilige toegang hebben tot hun PC en tegelijkertijd persoonlijke informatie kunnen opslaan op hetzelfde apparaat. Hiermee hebben we nog meer gebruiksgemak toegevoegd aan de eToken."


* Een afbeelding op hoge resolutie is verkrijgbaar via aladdin(at)whizpr.nl

Over eToken
eToken is een elektronische USB-sleutel - ter grootte van een normale huissleutel - en wordt ingezet voor de beveiliging van netwerken en e-business-toepassingen. eToken is binnen het hele netwerk in te zetten om gebruikers te authenticeren en digitaal gevoelige (zakelijke) transacties te ondertekenen. eToken PRO biedt bovendien volledige Smartcard-functionaliteit met cryptografische mogelijkheden zoals 1024-bit/2048-bit RSA, 3DES, DES, SHA1 en MD5 (optioneel). Dankzij de ingebouwde 1024-bit/2048-bit RSA processor is eToken PRO een geschikte oplossing voor applicaties die gebruik maken van PKI omdat digitale ondertekening en overige gevoelige activiteiten, waaronder het aanmaken van PKI-sleutels, gedaan kunnen worden in de veilige omgeving op de token zelf, en dus niet op de harddisk van de PC.