Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid


CCV sluit convenant met Britse LPCB voor sprinklercertificatie

Titel
Grensoverschrijdende alliantie

Donderdag 16 februari ondertekenen Carol Atkinson (directeur Loss Prevention Certification Board, LPCB) en Ida Haisma (directeur Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid) een convenant voor de certificatie van sprinklerinstallaties.

LPCB (onderdeel van BRE Trust) is toonaangevend in het Verenigd Koninkrijk op het gebied van certificatie voor brandveiligheid. De organisatie voert sinds 2002 sprinklercertificaties uit in Nederland en is hiervoor geaccrediteerd door de Britse raad van accreditatie. De verbintenis tussen CCV en LPCB is een belangrijke stap in de richting van een integrale aanpak van brandveiligheid in bouwwerken. Het internationale convenant is uniek in Europa. Voor het CCV is dit de eerste grensoverschrijdende alliantie.

De samenwerking tussen CCV en LPCB is de opstap naar marktwerking en illustreert het belang van internationalisering op het gebied van brandveiligheid. "Ik ben erg blij met het convenant met LPCB, omdat CCV zich hiermee verzekert van de steun en deskundigheid van toonaangevende professionals in het brandbeveiligingsvak," aldus Ida Haisma. Carol Atkinson benadrukt zeer verheugd te zijn om met het CCV te werken bij zijn belangrijke nieuwe rol op het gebied van openbare orde en veiligheid.

Het convenant tussen CCV en LPCB kan rekenen op steun van de betrokken marktpartijen, waaronder de Vereniging Sprinkler Installateurs en de Vereniging van Inspectieinstellingen voor Veiligheid en Brandbeveiliging. De samenwerking is goed voor de continuïteit in de certificatie van sprinklerbeveiliging. Brandweer en verzekeraars kunnen daarom net als voorheen vertrouwen op LPCB-certificaten voor sprinklerinstallaties.

LPCB is onderdeel van certificatie-instelling BRE Certification, behorend tot BRE Trust. BRE Trust is een maatschappelijke instelling voor het algemeen nut, actief in onderzoek, opleiding en ondersteuning op het gebied van bouwonderzoek. Opbrengsten uit bedrijfsonderdelen (zoals certificatie) worden geherinvesteerd in
verbeteringsprogramma's. De wortels van LPCB liggen bij de Britse brandverzekeraars. Rechtsvoorgangers van LPCB zijn vanaf 1880 begonnen met het opstellen van eisen voor - en het certificeren brandbeveiligingssystemen ten behoeve van verzekeraars. Eind jaren '80 van de vorige eeuw is LPCB een zelfstandige certificatie-instelling geworden, die sinds 2000 onder de vlag van BRE opereert.