Politie Gelderland-Zuid

Onderzoek overvallen vordert

Tiel, 16-02-2006 o Het rechercheteam dat de overvallen onderzoekt, die in november, december en januari in Tiel zijn gepleegd, gaat er vanuit dat sprake is van een dadergroep. Het onderzoek is in volle gang.

Op 30 november 2005 werd de uitbaatster van horecagelegenheid aan de Weerstraat 5 in Tiel overvallen door twee gewapende jongens. Donderdagavond 1 december werd een medewerker van een horecagelegenheid aan de Laan van Westroijen het slachtoffer. Donderdag 1 december bedreigde onbekenden een automobilist aan de Simon van Haarlemstraat met een wapen. Ook van hem werd geld geëist. Precies een week later is een snackkoerier op de Oliemolenwal beroofd en maandag 9 januari is een bewoner aan de Hertog Karellaan door onbekenden in zijn woning bedreigd.

Informatie
De politie heeft alle overvallen geanalyseerd. Het rechercheteam gaat er vanuit dat bij deze overvallen sprake is van een en dezelfde dadergroep. Direct na de overvallen hebben agenten meerdere getuigen gesproken. Daarnaast zijn er buurtonderzoeken gehouden en alle slachtoffers gehoord. Met de informatie uit de analyse heeft het rechercheteam voldoende aanknopingspunten om verder te kunnen.(01)