Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom donderdag 16 februari

BERGEN OP ZOOM, 16 februari 2006

Politie stelt onderzoek in naar smaad

STEENBERGEN: Een inwoner van Steenbergen heeft donderdagmorgen bij de politie aangifte gedaan van smaad. Woensdagavond zijn op verschillende adressen in zijn woonplaats pamfletten verspreid, waarin de man beticht wordt van seksueel misbruik. De politie heeft een onderzoek naar de smaad ingesteld.

Politie controleert op snelheid

BERGEN OP ZOOM: De politie hield op woensdag 15 februari tussen 10.45 uur en 13.15 uur een snelheidscontrole aan de Mondafseweg. Er passeerden 1211 voertuigen, waarvan er 243 in overtreding waren. Hoogst gemeten snelheid bedraagt 96 km/u, waar 50 km/u is toegestaan.

BERGEN OP ZOOM: Op donderdag 16 februari is er gecontroleerd aan de van Konijnenburgweg. 434 voertuigen werden gecontroleerd. Hiervan waren er 47 in overtreding. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 67 km/u, terwijl hier een maximum geldt van 50 km/u.

HUIJBERGEN: Ook op de Abdijlaan is op woensdag 15 februari een snelheidscontrole uitgevoerd. Hierbij controleerde de politie tussen 13.50 uur en 15.50 uur 286 voertuigen. Er zijn 76 bekeuringen uitgedeeld. Hoogst gemeten snelheid was 89 km/u. Op deze weg is 60 km/u toegestaan.

Politie houdt zeven personen aan in hennepkwekerij

BERGEN OP ZOOM: Het team courage van de politie ging op woensdag 15 februari een pand aan de Grote Beerstraat binnen in verband met een hennepkwekerij. In het pand werd op de zolder een kwekerij aangetroffen. Hier werd op dat moment geoogst. De politie 7 personen aangehouden. Een man van 26 jaar uit Bergen op Zoom, hij is tevens de eigenaar van het pand. Ook zijn een 24-jarige, een 43-jarige en een 23-jarige vrouw uit Bergen op Zoom en een 45-jarige, een 19-jarige en een 22-jarige vrouw uit Bulgarije aangehouden. De verdachten zijn verhoord. De man en drie vrouwen zijn met een proces verbaal op vrije voeten gesteld. De andere drie vrouwen zijn na verhoor door de Vreemdelingendienst opgehaald en ingesloten in afwachting van uitzetting.
De hennepkwekerij is geruimd. De politie heeft het energiebedrijf in kennis gesteld in verband met stroomdiefstal.

Politie houdt man aan na inbraak

BERGEN OP ZOOM: Op donderdag 16 februari is er ingebroken in een bedrijf aan de Westersingel. De politie ging ter plaatse en constateerde dat men door middel van de Bulgaarse methode een deur had opengebroken. Ook was er een ruit vernield. De eigenaar had op weg naar het bedrijf een man gezien, die zich verdacht gedroeg. De politie ging met behulp van de politiehond op zoek naar de dader. Op een gegeven moment liep het geurspoor dood. Even later kwam er een melding binnen dat er zojuist een man, die voldeed aan het signalement, op de Grote Markt over een hek was geklommen. Bij het achterliggende gebouw klom de man op het dak. Hier heeft de politie hem aangehouden. Het gaat om een 24-jarige man uit Bergen op Zoom. De man is verhoord en in verzekering gesteld.

Man mishandeld na conflict over weggedrag

ROOSENDAAL: De politie kreeg op woensdag 15 februari omstreeks 14.15 uur melding van een mishandeling aan de Hoogstraat. Een 42-jarige man had een conflict gekregen met een medeweggebruiker over rijgedrag. De onbekende man was hem gevolgd. Op de Hoogstraat stapten de bestuurders beiden uit en er ontstond een woordenwisseling. De man sloeg de man uit Rucphen en is er vervolgens vandoor gegaan. De politie heeft verschillende getuigen gehoord en stelt een onderzoek in naar de mishandeling. Het slachtoffer is met hoofdletsel naar het Lievensberg ziekenhuis vervoerd.

Openbare schennis

WOUW: De politie heeft aangifte opgenomen van openbare schennis. Op woensdag 15 februari omstreeks 18.00 uur liep een 15-jarige meisje over de Oktoberstraat. Ze zag een man op een scooter voorbij rijden. Op een gegeven moment stopte hij. Het meisje zag dat de man zijn onderlichaam ontblootte en zichzelf bevredigde.

Auteur: Inge Rijgersberg