2e persbericht van donderdag 16 februari 2006

Eindhoven, 16-02-2006 o Berichten uit de regio

Zuidoost-Brabant: Engelse politiemensen op bezoek

Op vrijdag 17 en zaterdag 18 februari brengen zes Engelse politiemensen een bezoek aan de politie Brabant Zuid-Oost. Zij doen dat in het kader van een uitwisselingsprogramma dat deze regio met de politie van West Mercia heeft.

Er zijn al enkele jaren contacten tussen beide politiekorpsen. De contacten zijn vooral bedoeld om van elkaar te leren. De collegas uit West Mercia komen deze keer vooral om te kijken naar het werken in de buurten (gebiedsgebonden politiezorg) en het optreden in horecagebieden.

Vrijdag zijn de politiemensen in Helmond waar enkele van hen in uniform mee de wijken in zullen gaan. Zij krijgen onder meer ook uitleg over onze aanpak van de hennepkwekerijen en de integrale veiligheid.

Zaterdagavond zullen ze, in burger, meekijken met het horecadetachement op het Stratumseind in Eindhoven.

Eindhoven: Tas gestolen

In Winkelcentrum Woensel is donderdag rond 12.40 uur de tas van een vrouw van 57 jaar uit Eindhoven gestolen. De vrouw was haar fiets aan het wegzetten toen een onbekende haar tas van haar schouder trok. In de tas zaten een paspoort, een mobiele telefoon en een portemonnee met ongeveer 20 euro.

Helmond: Vijftig rollen dakleer gestolen

Vanaf een bouwterrein aan de Deurneseweg zijn tussen woensdag 16.15 uur en donderdag 8.30 uur 50 rollen dakbedekking gestolen. Het hekwerk van het bouwterrein werd vernield om op het terrein te komen.

Helmond: Snelheidscontroles

Op de Engelseweg zijn donderdag tussen 9.25 en 12.15 uur 1.991 voertuigen op snelheid gecontroleerd. Hiervan reden 44 bestuurders te hard. De hoogst gemeten snelheid is 78 km/u, terwijl hier maximaal 50 gereden mag worden.

Ook op de Vossenbeemd zijn donderdag tussen 13.10 en 15.30 uur 1.268 voertuigen op snelheid gecontroleerd. Hiervan reden 66 bestuurders harder dan de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid is 83 km/u.

Valkenswaard: Verdachte van diefstal bromfiets aangehouden

Op de Bosstraat is donderdag rond 13.40 uur een jongen van 17 jaar uit Valkenswaard aangehouden. De politie zag hem bij een bromfiets waarvan het contactslot ontbrak. Bij verder onderzoek trof de politie nog een schroevendraaier bij de verdachte aan. Hij is voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau.