Tulip Computers NV

PERSBERICHT

Tulip computers presenteert haar nieuwe producten op cEbit in hannover

Amersfoort, 16 februari 2006

Tulip Computers N.V. (Tulip Computers) presenteert zichzelf met haar merken Conceptronic, PaceBlade en Ego op de CeBIT, de grootste informaticabeurs van Europa, in Hannover van 9 tot 16 maart 2006. De combinatie van deze merken laat zien wat de resultaten zijn van de strategische productkeuzes die Tulip Computers de afgelopen jaren heeft gemaakt.

Tulip Computers heeft in de voorbije periode alles op alles gezet om met nieuwe initiatieven in de IT-branche te blijven opvallen. Om te kunnen blijven voldoen aan de vraag van de snel veranderende markt, heeft de onderneming zich fundamenteel moeten herstructureren, waarbij gekozen is voor zowel een andere marktbenadering als een vernieuwd productportfolio. Om aandeelhouders, klanten en andere belanghebbenden een duidelijk beeld te geven van deze keuzes presenteert Tulip Computers zichzelf op deze jaarlijkse informaticabeurs. Alle nieuwe en innovatieve producten onder de merknamen Conceptronic en PaceBlade zijn hier aanwezig voor het publiek. Daarnaast toont Ego Lifestyle BV haar Ego Lifestyle notebook. In Ego Lifestyle BV heeft Tulip Computers een belang van circa 45%.

"Alle drie de merken hebben een eigen uitstraling, een eigen markt en een eigen naamsbekendheid en dat willen we graag zo houden. Voor Tulip Computers is het belangrijk om ook fysiek te laten zien aan de aandeelhouders en belangstellenden hoe de stand van zaken is met betrekking tot de eerder gemaakte strategische beslissingen. Zowel Conceptronic en Ego begeven zich op de distributie- en retailmarkt met een eigentijds product, terwijl PaceBlade zich richt op specifieke verticale markten met pasklare oplossingen. Ondanks die verschillen past alles in onze doelstelling om innovatieve producten op de ICT markt te brengen en dit komt overduidelijk naar voren tijdens de CeBIT show," aldus directeur Mark Elbertse.

Conceptronic presenteert home entertainment oplossingen tijdens de CeBIT

Op de CeBIT zal Conceptronic een aantal nieuwe producten lanceren binnen de Grab'n'GOTM lijn, met als doelstelling: Storage = Fun. Met de uitbreiding van het assortiment wil Conceptronic de consument nog meer keuzevrijheid bieden op gebied van storage & entertainment voor thuisgebruik en onderweg. Specifiek binnen de Grab'n'GOTM lijn wordt een aantal nieuwe media players gepresenteerd, waaronder oplossingen geïntegreerd met functionaliteiten zoals LAN, DVI en/of HDMI. Ook binnen de bestaande range zijn er diverse nieuwe producten te zien waaronder DVB-T oplossingen (ontvangen van gratis digitale TV kanalen) en VoiP oplossingen (bellen via internet).

De eerste serie werkende Tulip Ego lifestyle notebooks te zien tijdens de CeBIT

Ego Lifestyle BV, een Nederlands bedrijf dat zich concentreert op distributie en marketing van luxe lifestyle georiënteerde consumentenelektronica, zal op de CeBIT 2006 haar revolutionaire Ego notebooks presenteren. De Ego notebook wordt gekarakteriseerd door haar unieke organische vorm en volledig persoonlijke en verwisselbare skins. De skins van de Ego zijn beschikbaar in verschillende materialen en stijlen die aansluiten op iedere persoonlijke gemoedstoestand en stijl. De Ego wordt uitgerust met Real Designer Fabric skins zoals Alcantara® stoffen of leer. Ook skins volledig bedekt met paintbrush worden binnen de Ego lijn aangeboden.

Van binnen is de Ego een notebook van het hoogste niveau met alle laatste technologieën geïntegreerd. Ego staat voor "Easy Going" door het gebruik van 15 sneltoets knoppen, die de gebruiker in staat stelt met één druk op de knop toegang te krijgen tot de meest gebruikte functionaliteiten. CeBIT zal de eerste gelegenheid zijn waar Ego lifestyle haar volledige range werkende producten laat zien aan het grote publiek.

PaceBlade presenteert twee nieuwe, zeer complete tablet PC's tijdens de CeBIT

5 jaar geleden werd de eerste PaceBook geïntroduceerd op de CeBIT die werd bekroond met de "best hardware product CeBIT 2001 award". Op 9 maart zal, wederom op de CeBIT, de nieuwe PaceBook II worden gepresenteerd. Qua uiterlijk is er weinig veranderd. Kenmerkend voor dit revolutionaire model is de magnesium-ruggedized behuizing en het scherm, speciaal ontwikkeld voor industriële oplossingen. De grootste verandering in de PaceBook II ten opzichte van de PaceBook is de "Dual input capability", dat ervoor zorgt dat tijdens het werken automatisch geschakeld wordt tussen touch screen en de digitizer oplossing. Daarnaast is het Transmeta platform vervangen door het Intel Centrino platform dat betere prestaties levert. De PaceBook II heeft wireless lan geïntegreerd en wordt standaard geleverd met Windows XP Tablet edition.

Voor de markt die behoefte heeft aan een volledig en krachtig systeem met diverse aansluitmogelijkheden heeft PaceBlade de EasyBook serie opgenomen in haar assortiment. Dit systeem kenmerkt zich door een 8,5 inch touch screen met wireless lan en is met Bluetooth geïntegreerd. De EasyBook serie is leverbaar in het zwart en in het wit, standaard voorzien van Windows XP professional. Dankzij deze uitbreiding positioneert PaceBlade zich als een van de meest complete Tablet PC aanbieders wereldwijd. Op de stand bij PaceBlade zal ook NewLevel.nl vertegenwoordigd zijn. NewLevel.nl, de trainings- en consultancy organisatie van Tulip Computers, zal haar productportfolio presenteren.

Tulip Computers nodigt een ieder uit om langs te komen in Hal 2, stand B23.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Tulip Computers NV

Directie Secretariaat

P.O Box 15

3800 AD AMERSFOORT

Tel: +31 (0) 33 - 45.49.482

Fax:+31 (0) 33 - 45.49.499

E-mail: press@tulip.com
Internet: www.tulip.com
Het is tevens mogelijk om via deze weg een afspraak te maken voor een interview over de producten tijdens de CeBIT in Hal 2 stand B23.

---- --