Gemeente Vlist


COMMUNICATIE & VOORLICHTING
Dorpsplein 8, 2821 AS Stolwijk
0182 ­ 348410 (telefoon) / 0182 ­ 341325 (fax)
www.gemvlist.nl (website) / m.vd.hoeven@gem-vlist.nl (e-mail)

Persbericht 9 februari 2006

Wethouder Van Dorp lanceert spreekuur voor opvoedingsvragen in Vlist

Ouders uit de gemeente Vlist, die vragen hebben over het gedrag, de ontwikkeling of de opvoeding van hun kind, kunnen voortaan terecht op een gratis spreekuur. Wethouder Ton van Dorp geeft hiervoor op donderdag 16 februari het startsein in het consultatiebureau van `Vierstroom' in Stolwijk.

Tijdens het spreekuur kunnen ouders van kinderen in de leeftijd van 0-18 jaar van gedachten wisselen met opvoedingsdeskundige Francies Ochtman. Samen met de ouders zet Ochtman de zaken op een rijtje om vervolgens tot passende antwoorden of oplossingen te komen. Er is ook schriftelijke informatie voorhanden over allerlei onderwerpen die met opvoeding te maken hebben (bijvoorbeeld over spelen, koppigheid, ongehoorzaamheid, eten en slapen, scheiding).

Het spreekuur vindt elke derde donderdagmiddag van de maand plaats, van 13.30 tot 15.30 uur in het consultatiebureau in Stolwijk (tel. 06 ­ 22648798). Op andere dagen kunnen mensen voor het maken van een afspraak bellen met het secretariaat van het Opvoedbureau in Gouda (Jeugdzorg Midden-Holland, tel. 0182 ­ 573933).

Het spreekuur voor opvoedingsvragen is in handen van het Opvoedbureau Midden Holland. Het Opvoedbureau behoort tot het expertisecentrum voor Jeugd, Samenleving en Opvoeding (JSO) en werkt samen met Bureau Jeugdzorg en Jeugdgezondheidszorg (JGZ). Het spreekuur wordt betaald door de gemeente Vlist en de provincie Zuid-Holland.


------------------------------------------------------- einde bericht -------------------------------------------------------
Noot voor de redactie,