Gemeente Vlist


PERSBERICHT 9 februari 2006

Groen licht voor verkeersleerkracht

Jaarlijks vinden nog te veel kinderen de dood in het verkeer en raakt een behoorlijk aantal gewond als gevolg van een verkeersongeval. Verkeerslessen waarin kinderen praktische vaardigheden bijgebracht krijgen, leveren een bijdrage aan de verkeersveiligheid van deze kinderen. Daarom heeft de Regionale Projectgroep Verkeersveiligheid Midden-Holland het project "Verkeersleerkracht" in het werkplan opgenomen waarvoor inmiddels groen licht is verkregen. Op 16 februari zal de officiële aftrap worden gegeven.

Startsein
Op 16 februari 2006 start de eerste verkeersleerkracht in de regio Midden Holland met het geven van praktijklessen verkeer aan kinderen in het basisonderwijs op de Oranje Nassauschool in Stolwijk. Met de jongste kinderen oefent de verkeersleerkracht met name het oversteken. Voordat de oudere kinderen gaan fietsen op de openbare weg, moeten zij eerst leren hun fiets te beheersen en al fietsend verschillende bewegingen te maken zoals de hand uitsteken. Door naast de theoretische verkeerslessen ook praktische oefeningen te doen, worden de kinderen beter getraind voor de werkelijke situatie.

De heer Houtman van de Provincie Zuid-Holland zal samen met mevrouw Hoekstra, voorzitter van de Regionale Projectgroep Verkeersveiligheid, en mevrouw Evenhuis ­ Meppelink, burgemeester van Vlist, op ludieke wijze het startsein geven voor deze verkeersleerkracht. Om 10.45 uur zullen zij in de lerarenkamer van de Oranje-Nassauschool starten met het officiële gedeelte, waarna een korte demonstratie van de praktische verkeerslessen volgt.

Regionale Projectgroep Verkeersveiligheid
De Regionale Projectgroep Verkeersveiligheid Midden-Holland (RPV MH) is een samenwerkingsverband dat zich richt op de verbetering van de verkeersveiligheid in de regio Midden- Holland. De projectgroep bestaat uit de gemeenten in Midden-Holland samen met de provincie Zuid- Holland, het Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard, de Schoolbegeleidingsdienst Midden-Holland en Rijnstreek, de politie Hollands Midden, 3VO en de Fietsersbond. De projectgroep wordt daarbij ondersteund door het Regionaal Ondersteuningsbureau Verkeersveiligheid Zuid-Holland.


------------------------------------------------------------einde bericht----------------------------------------------------
Noot voor de redactie (