Gemeente Hoogezand-Sappemeer

Startschot voorlichtingscampagne Loket Wonen Welzijn Zorg (07-02-2006)

Op donderdag 16 februari om 16.00 uur verricht wethouder Stiekema het startschot van de voorlichtingscampagne voor het Loket Wonen Welzijn Zorg aan de Haydnlaan 2 te Hoogezand.

Het Loket Wonen Welzijn Zorg is hét loket waar de inwoners van Hoogezand-Sappemeer terecht kunnen met alle vragen op het gebied van wonen, welzijn en zorg.

Tijdens de bijeenkomst zal naast de start van de campagne de ondertekening plaatsvinden van de intentieverklaring door de deelnemers aan het Loket. Dit zijn de gemeente Hoogezand-Sappemeer, de Stichting Prisma, de Stichting Algemeen Maatschappelijk Werk NoorderMaat, het Centrum Indicatie-stelling Zorg (CIZ) en MEE Groningen.

Inmiddels is de eerste fase van de ontwikkeling van het Loket Wonen Welzijn Zorg afgerond met het installeren van INVIS ( Interactief Vraaggestuurd Informatie Systeem). Op die manier kunnen burgers met vragen op het terrein van wonen, welzijn en zorg via internet informatie inwinnen over instellingen, voorzieningen en dergelijke. Via www.lokaalloket.nl/hs is de informatie te vinden. Daarnaast is er een mobiel loket gerealiseerd voor mensen die niet naar het Loket Wonen Welzijn Zorg kunnen komen. Hiermee is het aantal ouderenadviseurs uitgebreid en is er een hechtere samenwerking ontstaan met de seniorenvoorlichting. De komende periode zal het Loket Wonen Welzijn Zorg verder worden uitgebreid met participanten op de terreinen van wonen, welzijn en zorg.


1