Gemeente Den Haag

Wethouders Klijnsma en Smits overhandigen sleutel aan bewoners en welzijnsorgananisatie

Op vrijdag 17 februari 2006 overhandigen wethouders Jetta Klijnsma (Welzijn, Volks-gezondheid en Emancipatie) en Ries Smits (Nieuwe Gebieden) de sleutel van het nieuwe wijkcentrum De Bras aan Marion Hooijmans, directeur van Stichting Vóór en Marjolein Baart, voorzitter van de bewonersorganisatie De Bras i.o. De Bras maakt deel uit van een complex met een totale oppervlakte van ongeveer 1500 m². Daarin is ook ruimte voor een gymzaal voor de basisscholen 'De Bras' en 'de Zonnestraal'.

Het wijkcentrum De Bras wordt één van de drie centra in de wijk Ypenburg, waar diverse activiteiten voor jong en oud worden aangeboden door Stichting Vóór. Stichting Vóór is de welzijnsorganisatie die activiteiten aanbiedt in de stadsdelen Haagse Hout en Leidschenveen-Ypenburg. De stichting heeft vanaf 2004 het welzijnswerk in de wijk Ypenburg op zich genomen. In De Bras worden sociaal-culturele activiteiten aangeboden voor kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen, opvoedondersteuning en algemeen maatschappelijk werk.

De Bras is één van de vijf buurten in de wijk Ypenburg. Het is de kleinste buurt gemeten in inwoners en het is een jonge buurt. Het wijkcentrum is nog niet 'af' en er worden nog huizen gebouwd. De nieuwe accommodatie wordt in april voor het publiek geopend. De bouw van De Bras werd mede mogelijk door de herverdeling van welzijnsmiddelen over de Haagse stadsdelen. Hierdoor is meer geld beschikbaar gekomen voor wijkactiviteiten en accommodaties in Leidschenveen-Ypenburg. De activiteiten die plaatsvinden in De Bras sluiten aan op de activiteiten in de overige twee multifunctionele centra in Ypenburg, Morgenweide en het Piet Vink-centrum.