Gemeente Den Haag

De Haagse wethouder Pieter van Woensel (Economie) is vandaag in Brussel door de Europese ministerraad benoemd tot lid van de Commission for Territorial Cohesion Policy (COTER). De wethouder is vereerd met deze benoeming en zal zich als lid van de COTER nadrukkelijk inzetten voor regionale ontwikkeling en structuurfondsen.

De benoeming maakt deel uit van de verlenging van zijn lidmaatschap van het Europese Comité van de Regio's. Na voordracht door het Nederlandse kabinet is Van Woensel officieel benoemd door de Europese ministerraad. Eerder was hij al lid van de ECOS, de commissie voor het economisch en sociaal beleid.

Het Comité van de Regio's werd opgericht in 1991 en is de jongste instelling van de Europese Unie. Het is één van de officiële adviesorganen van de Europese Commissie en de Raad. Aangezien driekwart van de Europese wetgeving op decentraal niveau moet worden uitgevoerd is het van belang lokale en regionale overheden te betrekken bij de Brusselse besluitvorming. Het Comité van de Regio's geeft daarom advies aan Commissie en Raad zodra voorgenomen wetgeving gevolgen heeft op lokaal en regionaal niveau.