Gemeente Den Haag

Donderdag 16 februari organiseert de gemeente Den Haag het Open Podium Volksgezondheid. Paul Cornelissen van Fonds 1818 is de gespreksleider. Professionals en andere betrokkenen discussiëren in workshops over de toekomst van het Haagse gezondheidsbeleid. Aansluitend opent wethouder Klijnsma van Volksgezondheid om 15.45 uur een debat. Huisartsen, politici en vertegenwoordigers van onder meer onderwijs-, welzijn- en thuiszorginstellingen doen hier aan mee. Videoclips over gezondheidsthema's in Haagse wijken stimuleren het debat. Staatssecretaris Ross-van Dorp geeft digitaal haar mening over één van de stellingen.

Drie stellingen staan centraal in het debat:
" Opvoeden is kinderen blootstellen aan risico's en verleidingen; " Aparte voorzieningen voor allochtone ouderen moeten op de schop; " Alleen armoedebeleid kan gezondheidsachterstanden werkelijk opheffen.

De uitkomsten van het Open Podium worden gebundeld in een manifest. Dit manifest wordt aangeboden aan het nieuwe College van burgemeester en wethouders en is de opmaat naar een gezond Den Haag!

U bent van harte uitgenodigd bij het debat 'Gezond Den Haag? Den Haag gezond!'. Vanaf 15.30 uur bent u welkom in Theater Zwembad de Regentes, Weimarstraat 63 in Den Haag. Graag uw komst vooraf even doorgeven via onderstaand telefoonnummer.