Gemeente Rotterdam

Donderdag 16 februari debatteert de gemeenteraad met het college over de behaalde resultaten in de collegeperiode 2002 2006. De vergadering is vanaf 20.00 uur live te volgen via www.rotterdam.nl

De uitzending maakt deel uit van een pilot. Aanleiding hiervoor is de motie Marapin e.a. die in 2002 door de gemeenteraad is aangenomen. Daarin wordt gepleit voor een onderzoek naar de mogelijkheden om raadsvergaderingen via internet uit te zenden. Op 2 maart is de volgende pilot.

De verwachting is dat de live-uitzendingen vanaf het voorjaar structureel plaatsvinden.

De raadsvergadering van 16 februari begint al om 14.00 uur. Op de agenda staat dan onder meer Rotterdam Zet Door, het voorstel tot de invoering van een inkomenseis op grond van de Wet bijzondere maatregelen grootstedelijke problematiek. Naar verwachting vindt het verantwoordingsdebat plaats in de avondzitting, die om 20.00 uur begint. Met de evaluatie van het collegeprogramma, Het nieuwe elan van Rotterdam.en zo hebben we het gedaan, legt het college verantwoording af over de toegezegde resultaten. De gemeenteraad betrekt in het verantwoordingsdebat de rapportage van de Rekenkamer Rotterdam, Resultaten Tellen, en het voorstel van het Presidium naar aanleiding van dit rapport.

Bron: Griffie, 10-02-2006