Ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer

13-2-2006

Op donderdag 16 februari organiseert het ministerie van VROM samen met de gemeente Amsterdam, Stadsdeel Amsterdam Zuidoost, Projectbureau Vernieuwing Bijlmermeer en Woningstichting Rochdale, een symposium over stedelijke vernieuwing. Aan de hand van excursies in de Bijlmermeer kunnen de deelnemers ervaren welke grote veranderingen er op fysiek, maatschappelijk en economisch vlak in deze wijk hebben plaatsgevonden. De Bijlmermeer is de eerste wijk waar ruim tien jaar geleden de wijkvernieuwing van start is gegaan.

In de Bijlmermeer is het resultaat te zien van stedelijke vernieuwing in de huidige aanpak. Sinds de aanpak zijn de vastgoedprijzen gestegen, is er een variatie aan woningen voor diverse inkomensgroepen en is de vlucht van middeninkomens uit de Bijlmermeer een halt toe geroepen. Er is sprake van een betere samenhang tussen bewoners die ook meer tevreden zijn over het wonen in de Bijlmermeer. Minister Sybilla Dekker van VROM zal om 13.30 uur spreken over 'Hoe bevorderen we met stedelijke vernieuwing het geluk van bewoners en ondernemers?'.

U kunt als vertegenwoordiger van de media dit symposium of de excursies bijwonen. Meer informatie over het programma en de excursies kunt u vinden op www.vrom.nl/pers. U kunt zich via de mail of telefonisch aanmelden bij babet.verstappen@minvrom.nl of 070-339 12 32.

Download


* Uitnodiging en programma excursie (pdf, 1,7 MB) Zie het origineel