Barco


Barco versterkt Europees leiderschap dankzij levering van 27 Digitale Cinema projectoren aan XDC
Kortrijk, België, 16 februari 2006 Barco werd door XDC als leverancier gekozen van in totaal 27 Digitale Cinema projectoren, waardoor Barcos leiderschap in de sector van Digitale Cinema wordt versterkt.

De recente overeenkomst met XDC, voor wie Barco de voornaamste leverancier is, omvat 21 DP90 en 6 DP100 projectoren. XDC is een wereldwijd toeleveringsbedrijf voor Digitale Cinema en leidt de Paneuropese Digitale Cinema markt met meer dan 200 reeds geïnstalleerde gedigitaliseerde cinemazalen in Europa.

Erkend als de wereldwijde referentie in Digitale Cinema, zijn Barcos DP90 en DP100 projectoren gebaseerd op de DLP Cinema technologie van Texas Instruments. Zij verzekeren een optimale performantie en betrouwbaarheid dankzij hun geïntegreerd lichtpad en digitale bewerking.

De Barco projectoren werden geselecteerd omwille van hun hoge kwaliteit en betrouwbaarheid. Bernard Collard, General Manager van XDC, zei: Barco is de sectorspecialist in Digitale Cinema. We hebben voordien reeds, erg succesvol, met hen samengewerkt en kijken ernaar uit deze gewaardeerde relatie te bestendigen. Collard voegde daaraan toe: Bovendien is de DP90 projector vandaag een erg aantrekkelijke oplossing in de markt van filmzalen met een scherm tot 15 meter breed.

Het XDC contract brengt Barcos installatiebasis van 2K DLP Cinema projectoren op meer dan 400 wereldwijd.

Over XDC
Met meer dan 40 medewerkers in Luik (Belgisch hoofdkantoor) is XDC een nieuwe afdeling van de EVS groep (www.evs-global.com). De groep stelt wereldwijd meer dan 150 mensen tewerk en heeft belangrijke kantoren in Hong Kong en New York. Naast de uitbreiding van de internationale verkoop van CineStore Digitale Cinema servers en alle verwante activiteiten, leidt XDC het grootste Pan-Europese Digitale Cinema netwerk voor distributie en projectie. XDC levert logistieke diensten aan leveranciers, inclusief voorbereiding van de inhoud, levering, kwaliteitscontrole en archivering. Een volledig pakket, dat geen grote investering vereist, is reeds beschikbaar voor Europese bioscoopeigenaars: projector, server, installatie en onderhoud. Het biedt alle voordelen van Digitale Cinema technologie. XDC zal tegen begin 2007 nog eens 300 schermen uitleveren, waarvan de meeste gebruik zullen maken van DLP Cinema 2K projectoren.