Provincie Friesland


---

PERSBERICHT

Nummer: 034 JAB
Datum: 16 februari 2006

Weg gestremd tot 1 april a.s.
Werkzaamheden N910 Stroobossertrekweg vertraagd

In oktober 2005 is de provincie begonnen met het werk aan de Stroobossertrekweg tussen Dokkum en Kettingwier. Door tegenvallende weersomstandigheden was het niet mogelijk om eind 2005 de betonwerkzaamheden geheel af te ronden. Ook in januari en februari heeft de aannemer te kampen gehad met vorst en regen, waardoor de laatste 200 meter van de weg en een kruising niet aangelegd konden worden binnen de gestelde termijn.

Gedeputeerde Staten hebben in oktober 2005 E 1,8 miljoen beschikbaar gesteld voor de aanpak van de Stroobossertrekweg tussen Dokkum en Kettingwier. Op dit deel komt nieuwe betonverharding en de weg wordt verbreed. De opwaardering van de N910 heeft als hoofddoel het verbeteren van de verkeersveiligheid. Door het toepassen van succesvolle elementen uit het Shared Space gedachtegoed, kan de Trekweg beter ingepast worden in de natuurlijke omgeving. Gedeputeerde T. Baas: "Het was voor ons noodzakelijk om het deel tussen Dokkum en Kettingwier nog in het najaar van 2005 aan te besteden en vervolgens zo snel mogelijk te starten met de uitvoering, in verband met een bijdrage van E 230.000,- uit de Europese subsidiepot. Deze financiering loopt gelukkig geen gevaar nu de werkzaamheden vertraagd zijn."

Stremming verlengd tot 1 april 2006
Om de nog resterende betonwerkzaamheden uit te kunnen voeren, is het noodzakelijk dat het minimaal een week droog en vorstvrij weer is. Dit heeft tot gevolg dat de stremming van de Stroobossertrekweg tussen Dokkum en Kettingwier verlengd is tot 1 april 2006 (was: februari). Het verkeer moet dus langer gebruik maken van de omleidingroutes. Om de overlast voor de directe omgeving zoveel mogelijk te voorkomen en de uitvoering van werkzaamheden te bespoedigen, plant de provincie betonwerken voortaan in een gunstigere periode, bijvoorbeeld van april tot oktober.

Aanpak resterende trajecten
Na de aanpassing van het traject Dokkum - Kettingwier wordt in 2007 het resterende deel van de Stroobossertrekweg tot aan Kollumerverlaat aangepakt. Een deel van de fietsverbinding aan de noordzijde van dit traject wordt hierna gerealiseerd. Voordat de aanleg hiervan begint, vindt er nog overleg plaats met omwonenden en de aanliggende gemeenten.


---- --