Rodamco


PERSBERICHT

RODAMCO EUROPE FORMALISEERT TRANSACTIE
BRATISLAVA'S AUPARK WINKELCENTRUM

Rotterdam, 16 februari 2006 - Rodamco Europe N.V., de grootste beursgenoteerde onroerendgoedbelegger en -manager in de Europese winkelsector, heeft de formele aankoop van een belang van 50% in het Aupark winkel- en entertainmentcentrum afgerond. Aupark is het grootste en meest succesvolle regionale winkelcentrum in Bratislava, de hoofdstad van Slowakije. De acquisitie werd op 14 december vorig jaar aangekondigd.

Gedurende het formaliseringsproces hebben partijen overeenstemming bereikt over de ontwikkeling van geplande uitbreidingen van het winkelcentrum. Rodamco Europe zal een belang van 50% van de 14.400 m2 uitbreiding verwerven tegen een enigszins lager rendement dan op de initiële investering. Als gevolg van deze uitbreiding komt het totale verhuurbare oppervlak van Aupark op ongeveer 58.000 m2. De uitbreiding wordt naar verwachting opgeleverd in 2007. Deze uitbreiding zal zorgen voor ruimere winkelunits en het winkelcentrum aantrekkelijker maken voor internationale huurders, wat de retail mix versterkt. Na definitieve goedkeuring door de Slowaakse Mededingingsautoriteit, die verwacht wordt in Q2 2006, zal de transactie per 1 januari 2006 van kracht zijn. Rodamco Europe zal het belang in Aupark verwerven tegen een initiële aankoopprijs van ¤ 75 miljoen en een gegarandeerd rendement op de initiële investering van 7,75% voor de eerste drie jaar. De definitieve aankoopprijs zal gebaseerd worden op de netto huuropbrengsten over 2008. Rodamco Europe zal haar aandeel in het state-of-the-art winkelcentrum ook in de toekomst kunnen uitbreiden. Met het nu geformaliseerde 50%-belang krijgt Rodamco Europe een optierecht om een additioneel belang te verwerven vanaf 2013. De verkoper heeft ook optierechten om zijn belang te verkopen vanaf de definitieve closing datum. De koopprijs van beide opties zal bepaald worden aan de hand van de marktwaarde, die door taxateurs wordt vastgesteld op de closing datum, en de put optie van de verkoper zal tevens vastgesteld worden door potentiële overige investeerders.
(continuing page)
BEDRIJFSPROFIEL RODAMCO EUROPE N.V.
Topkwaliteit winkels en winkelcentra maken samen 88% uit van Rodamco Europe's beleggingsportefeuille van ¤8,7 miljard. Rodamco Europe is zowel belegger als manager van haar vooraanstaande winkelcentra die vooral te vinden zijn in de thuismarkten in Nederland, Zweden, Frankrijk en Spanje. Dit maakt Rodamco Europe de grootste beursgenoteerde belegger en manager in de winkelsector in Europa. Rodamco Europe heeft een single A-rating met een stabiele outlook van Standard & Poor's. Rodamco Europe NV is een onafhankelijke beleggingsmaatschappij met veranderlijk kapitaal en kwalificeert als een Fiscale Beleggings Instelling (FBI) onder Nederlandse wetgeving. Daarnaast is Rodamco Europe aan te merken als een Société d'investissements immobiliers cotées (SIIC) onder Franse wetgeving. Indien voldaan is aan alle voorwaarden die gelden onder de FBI en SIIC regimes, is er geen vennootschapsbelasting verschuldigd in Nederland en Frankrijk. Rodamco Europe heeft een notering aan de beurzen van Amsterdam, Parijs, Frankfurt en Brussel. Rodamco Europe is sinds 1999 onafhankelijk en een Euronext 100 onderneming, opgenomen in de Euronext Amsterdam Midkap Index (AMX) en in de MSCI World Index.

Meer informatie over Rodamco Europe is te vinden op onze website: www.rodamco.com
Noot voor de redactie,