Vertrouwen in online betalen en bankieren herstelbaar met ...

Id control bv

Vertrouwen in online betalen en bankieren herstelbaar met ID Control

AMSTERDAM, February 16 /PRNewswire/ --
Uit onderzoek van Forrester Research* blijkt dat naar schatting 2,5 van de Engelse internetbankierders in 2005 met internetbankieren gestopt zijn en 6 miljoen internetgebruikers afzien van internetbankieren uit vrees voor de veiligheid en privacy bij het online betalen en bankieren. Als remedie komt ID Control, in samenwerking met SoftForum, nu met vooruitstrevende software oplossingen voor het online beschermen, identificeren en verifiëren van de digitale gebruikersidentiteit samen met toegangscontrole en meervoudige authenticatie.

Hans Kortekaas, directeur van ID Control, geeft aan "dat de enorme toename in berichten over internetfraude en diefstal van gegevens, naast het verlangen van internetgebruikers naar meer veiligheid, Europese bedrijven en banken er toe dwingt om internettoepassingen en creditcard betalingen veiliger te maken". In Amerika worden banken verplicht om voor eind 2006 meervoudige, in plaats van enkelvoudige authenticatie (ID/wachtwoord), te implementeren als het gaat om internetbankieren. ID Control en Softforum zijn een exclusieve alliantie aangegaan om met identiteits- en toegangsmanagement online creditcard transacties, betalingen en extranet toegang veiliger te maken.

Met behulp van XecurePay software (gecertificeerd door VISA, JCB en MasterCard) worden online creditcard betalingen voorzien van extra beveiliging. Het beheer en de controle op de geauthoriseerde toegang tot online systemen (Extranet Access Management) om vervolgens transacties te verrichten en informatie te raadplegen kost, door het grote aantal en verschillende gebruikers (zoals leveranciers, klanten, partners, personeel), veel inspanning en geld. Om deze extranet toegang en de authorisatie veilig en beheersbaar te maken, biedt ID Control SafeIdentity, dat integreerbaar is met bijvoorbeeld SAP en Oracle, als oplossing aan. Organisaties die nog een stapje verder willen gaan, kunnen dat met behulp van XecurePKI software. Dit bewezen en wereldwijd erkende PKI systeem levert veilige identificatie, toegang, authorisatie en digitale ondertekening in online omgevingen van de overheid, gezondheidszorg, de financiële wereld en andere bedrijfstakken. De door ID Control verzorgde integratie van XecurePKI met USB tokens voor meervoudige authenticatie (ID/Wachtwoord/Token/Certificaat) beperkt de aan de identiteit en toegang verbonden risico's en dreigingen, binnen de virtuele wereld enorm.

Voor meer informatie nodigt ID Control u graag uit op haar stand op de CeBIT (B11/1 in the Banking and Finance Hall 17) te Hannover van 9 maart tot 15 maart 2006. Voor gratis toegangskaarten: www.idcontrol.net.

Softforum Co. Ltd., www.softforum.com, gevestigd in Zuid-Korea en opgericht in 1995 is een security software bedrijf dat zich gespecialiseerd heeft in het ontwikkelen van vooruitstrevende, gebruikersvriendelijke en betrouwbare authenticatie, authorisatie en toegangsmanagement voor veilige online en offline omgevingen, systemen, applicaties en (creditcard) transacties. Softforum heeft meer dan 450 klanten wereldwijd, waaronder bijvoorbeeld de Deutsche Bank en HSBC in Europa.

ID Control B.V., www.idcontrol.net, gevestigd in Nederland, zal de distributie-, verkoop- en marketingkanalen en samenwerkingsverbanden voor Softforum in Europa uitbouwen. ID Control staat voor Identiteits- en Toegangsmanagement wat het geheel van online identificatie, meervoudige authenticatie, authorisatie en toegangscontrole omvat.


* Source: Forrester Research:


- "Why Bank Must tackle Net User's Security Fears"; 16 maart 2005; - "What UK Net Users Think About Phishing"; 16 augustus 2005.

Website: www.idcontrol.net