Nederlandse Golf Simulator breekt internationaal door

Protee united b.v.

Nederlandse Golf Simulator breekt internationaal door

ZALTBOMMEL, Nederland, February 16 /PRNewswire/ --


- Spelen op Pebble Beach en alle andere golfbanen ter wereld zonder te reizen:

De Nederlandse Golf Simulator breekt internationaal door. De maker van de simulator, ProTee United, was met twee simulatoren vertegenwoordigd op de grootste golfbeurs ter wereld in Orlando, die zojuist is afgesloten.

(Zie ook: www.pgamerchandiseshow.com) .

"De response op onze simulator was enorm," aldus Dennis van Drie, directeur van ProTee United. "Onze doelstelling was het werven van nieuwe verkooppunten en klanten. Deze doelstelling is ruimschoots gehaald. De internationale doorbraak van onze simulator is hiermee een feit."

De nieuwste generatie simulators van de Nederlandse maker ProTee United is zeer geavanceerd en realistisch. Zo wordt er gebruik gemaakt van echte golfclubs en, als de omgeving het toelaat, van een echte golfbal. Gebruikers kunnen op iedere gewenste locatie golfen op een virtuele driving range of een 18-holes golfbaan, uitgerust met onder meer bunkers, bomen en waterhindernissen. Iedereen kan met de Simulator op alle banen ter wereld spelen. Mensen kunnen dus ook zelf op beroemde banen als Augusta, Pebble Beach of de K Club in Ierland, waar dit jaar de Ryder Cup wordt gehouden.

"Op de beurs is ons produkt flink onderhanden genomen door menig golfprofessional en longhitter. De longest drive was 385 yards, met een clubsnelheid van 156 miles per uur."

Wat is het geheim van het succes van deze Nederlandse Golf Simulator? "In Orlando bleek dat ons onderscheidend vermogen duidelijk ligt in de volgende punten: de prijs, de grafische prestaties (3D engine), de modulaire opbouw (we werken met losse componenten die verkrijgbaar zijn in iedere lengte, breedte, hoogte en kleur) en de hoeveelheid sensor-meetsystemen."

Nog dit jaar zal Pro Tee een tweetal add-ons lanceren: Vertical Sensors (deze meten de Clubhead attack angle, de ball launch angle, etc.) en speciale putting sensoren.

Nieuwe toepassingen

De ProTee Golf Simulator is modulair opgebouwd. Het basissysteem is aangevuld met twee extra opties, namelijk een 'ball tracking sensor' en een 'vertical club head attack angle sensor'. Daarnaast zijn er extra golfbanen toegevoegd, die bovendien grafisch verbeterd zijn. Dit maakt het mogelijk de simulator te gebruiken voor een swinganalyse bij een clubfitting. De combinatie van drie sensorsystemen maakt de simulator van ProTee United uniek in de wereld.