Ingezonden persbericht


Persbericht

Morningstar Systems en Open Text intensiveren samenwerking

Heerlen, 16 februari 2006 - Morningstar Systems - specialist op het gebied van Context Management en Enterprise Content Management (ECM) - en Open Text(TM) Corporation - de toonaangevende leverancier van ECM-software - hebben hun bestaande partnerrelatie versterkt. Morningstar Systems gaat het aantal implementaties gebaseerd op de Livelink ECM productsuite van Open Text aanzienlijk uitbreiden.

Morningstar Systems en Open Text werken al jarenlang samen, maar hebben besloten die samenwerking verder te intensiveren. De bedrijven hebben recentelijk een succesvol gezamenlijk project bij uitvaartverzekeraar DELA afgerond, waarbij Livelink wordt ingezet om alle archieven in het hoofdkantoor te digitaliseren. Dankzij de versterkte relatie kan Morningstar Systems gebruikmaken van Open Text oplossingen ter ondersteuning van onder andere records management, collaboration, compliance en information lifecycle management.

René Beulen, directeur van Morningstar Systems: "Open Text is één van de belangrijkste spelers op het gebied van ECM. Hun producten en strategie sluiten zeer goed aan op onze benadering van Context Management. We zien er dan ook naar uit om meer klanten te voorzien van ECM-oplossingen van Open Text."

Gertrude de Visser, Alliance Manager bij Open Text: "Morningstar Systems heeft jarenlange ervaring met de implementatie van Livelink ECM en beschikt dan ook over veel kennis van zaken. Het bedrijf kenmerkt zich door een actieve salesbenadering. Het is een productieve partner die veel energie steekt in de positionering van ons product. Bovendien is Morningstar Systems een expert in het vertalen van een ECM-infrastructuur naar de specifieke context van een organisatie. We kijken dan ook uit naar deze versterkte samenwerking."

Morningstar Systems - Nieuw Eyckholt 292H, 6419 DJ, HEERLEN

Tel.: 045 - 576 0710, Fax: 045 - 576 0719, e-mail: info@morningstarsystems.nl,

internet: www.morningstarsystems.nl

Over Morningstar Systems

Morningstar Systems, specialist op het gebied van Context Management en Enterprise Content Management, is gericht op het verbeteren van informatie-intensieve processen binnen en tussen bedrijven. Centraal daarbij staat de samenhang tussen gestructureerde gegevensbronnen (databases, applicaties) en ongestructureerde gegevensbronnen (e-mail, tekstdocumenten, presentaties enzovoort). Morningstar ontwikkelde een aantal implementatiemethoden en technieken die hebben geleid tot een nieuwe expertise aangeduid als 'Context Management'. Ter ondersteuning daarvan levert het bedrijf als gecertificeerd wederverkoper een aantal hoogwaardige toepassingen op het gebied van portalbouw, documentbeheer, klantbeheer, alsmede records-, workflow- en kennismanagement. De klanten van het bedrijf zijn onder meer actief in de sectoren petrochemie, farmachemie, financiële dienstverlening en advocatuur.

Morningstar Systems is opgericht in 1996 en heeft vestigingen in Heerlen (hoofdkantoor), Amstelveen, Londen (UK) en Baltimore (VS). Morningstar Systems is winnaar van de VIP Applicatie van het Jaar Award 2004.

Meer informatie: www.morningstarsystems.nl

Over Open Text
Open Text is met 17 miljoen gebruikers wereldwijd één van de toonaangevende leveranciers van Enterprise Content Management (ECM) software. Met Open Text's Livelink kunnen ondernemingen samenwerking met content management combineren en informatie omzetten in kennis. Ondernemingen hebben hiermee een stevige basis voor het versnellen van (innovatie) processen, het voldoen aan de regelgevingen en het stimuleren van groei. In de Benelux werken onder andere Unilever Bestfoods NL, Siemens, Kiwa, Vlaamse Overheid, NUON, Europese Investerings Bank en Shell met Livelink. Meer informatie is te vinden op www.opentext.com.


---

Voor redactionele informatie of een foto van de contractondertekening (Ref.: 0306):

Influx PR - Frieda Zieleman - Deventerstraat 81, 7322 JL Apeldoorn.

Tel.: 055 366 3034, e-mail: frieda@influx-pr.com