Ingezonden persbericht


Websense introduceert Web Protection Services met ThreatWatcher

Gebruikers kijken met 'hackersogen' naar hun webservers en voorkomen aanvallen in een vroeg stadium

Hillegom, 16 februari 2006 - Websense, Inc. (Nasdaq: WBSN) wereldwijd leider in web security en web-filtering-software, introduceert Websense Web Protection Services, met daarin de SiteWatcher-, BrandWatcher- en de nieuwe ThreatWatcher-dienst. ThreatWatcher is alleen beschikbaar voor gebruikers van de Websense Web Security Suite en voorkomt schadelijke aanvallen op webservers nog voordat die plaatsvinden op basis van scanning op kwetsbaarheden en bedreigingen. Gebruikers van deze dienst krijgen regelmatig analyses en rapporten over mogelijke kwetsbaarheden. Daarnaast ontvangen ze via hun bestaande MyWebsense.com-klantinterface een samenvatting van gedetecteerde zwakheden op hun webservers, waaronder bijvoorbeeld ontbrekende patches of een openstaande poort.

"Websense bouwt en levert continu innovatieve technologieën en diensten die klanten beschermen tegen snel veranderende internetbedreigingen. Het bedrijf plaatst zichzelf hierdoor vooraan in de markt voor webbeveiliging", zegt Brian Burke, Security Products Research Manager bij IDC. "De Websense Web Protection Services bieden bescherming en diepgaande detectietechnieken op drie belangrijke lagen van een organisatie."

"Het web wordt steeds vaker gebruikt als aanvalspunt om toegang te krijgen tot vertrouwelijke informatie en andere systemen op de bedrijfsinfrastructuur, en voor het hosten van schadelijke code", zegt Don Hubbard, directeur Security and Technology Research bij Websense. "Zonder specifieke kennis hoe en waarom een server beschadigen kan worden, is het erg lastig om een kwetsbaarheid vast te stellen. Websense ThreatWatcher onderzoekt de webservers van onze klanten van binnenuit en controleert op gaten die hackers kunnen gebruiken voor een aanval. Hierdoor is het mogelijk de kwetsbaarheid aan te pakken voordat een aanval plaatsvindt."

De ThreatWatcher-dienst gebruikt de Websense Security Labs-expertise bij de bescherming van Websense-klanten tegen internetbedreigingen. Klanten profiteren met Websense Web Protection Services van geavanceerde webbeveiliging en kwetsbaarheidsdetectie. Dit dienstenaanbod bestaat uit drie beveiligingsdiensten en biedt klanten een krachtige combinatie van beschermings- en detectietools die inzicht verschaffen in webservers en externe websites, en die het online merk beschermen.

ThreatWatcher helpt klanten schadelijke aanvallen op hun webservers en websites te voorkomen. Deze dienst is via de MyWebsense.com portal met enkele muisklikken in te stellen en biedt gebruikers regelmatige kwetsbaarheidscans van hun webserver en informeert ze over bekende serverkwetsbaarheden. Klanten ontvangen direct automatisch rapporten op hun op maat gemaakte webportal. Daarnaast biedt de dienst klanten alerts aan over de status van hun webserver en kunnen ze met ThreatWatcher deze server monitoren. De verschafte informatie omvat bekende kwetsbaarheden als open poorten en compliancy-issues.

SiteWatcher bericht Websense-klanten als hun websites zijn geïnfecteerd met schadelijke mobiele code. Hackers rusten websites uit met deze code, die pc's van bezoekers ongemerkt kan infecteren als ze een specifieke URL bezoeken. Bedrijven kunnen met SiteWatcher direct maatregelen nemen om de verspreiding van schadelijke mobiele code onder klanten, prospects en partners te voorkomen.

Met BrandWatcher worden Websense-klanten op de hoogte gesteld als hun websites of merknaam doelwit zijn van phishing- of key-logging-aanvallen. Deze aanvallen komen binnen in de vorm van e-mailberichten of frauduleuze websites die het merk van een organisatie imiteren. BrandWatcher biedt bedrijven beveiligingsintelligentie inclusief aanvalsdetails en andere beveiligingsgerelateerde informatie.

Om geavanceerde bedreigingen tegen te gaan en Websense-klanten de best mogelijke bescherming te bieden, categoriseert en analyseert Websense Security Labs dagelijks ruim 75 miljoen websites op Malicious Mobile Code (MCC), bots, Trojans en nieuwe virussen. De bevindingen worden gebruikt om hun technieken, acties en gedrag op een bedrijfsnetwerk te bestuderen. Op die manier maakt Websense Security Labs klanten bewust van eventuele kwetsbaarheden van hun webservers.

###

Over Websense
Websense, Inc. (Nasdaq: WBSN) ontwikkelt en levert Employee Internet Management-oplossingen. Met deze software kunnen bedrijven hun ICT-middelen optimaal benutten en de schadelijke neveneffecten van het gebruik van internet, zoals Instant Messaging, Peer-to-Peer en spyware, voorkomen. Door het beleid voor internetgebruik bij de gateway, op het netwerk en op de desktop te beheren en te monitoren, verbeteren de Websense-oplossingen de productiviteit en de beveiliging. Bovendien worden ICT-middelen optimaal ingezet en neemt de juridische aansprakelijkheid af. Websense ondersteunt wereldwijd meer dan 25.000 klanten met in totaal meer dan 20 miljoen werkplekken.