Ingezonden persbericht


WebEx benoemt Bert van der Zwan tot Vice President EMEA

Amsterdam, 16 februari 2006 - WebEx Communications, marktleider in on-demand collaboration-oplossingen, heeft Bert van der Zwan benoemd tot Vice President EMEA. Van der Zwan beschikt over meer dan twintig jaar managementervaring in de Europese technologiemarkt.

Van der Zwan was onder andere acht jaar werkzaam bij netwerkonderneming 3Com Corporation. Van der Zwan is afkomstig van Action Engine, een joint venture van Microsoft en Intel, waar hij werkte als managing director. Dit bedrijf levert applicatieplatformen voor mobiele apparatuur. Hij was in die rol verantwoordelijk voor alle activiteiten in het EMEA-gebied. Zo vervulde hij een sleutelrol in het bouwen van relaties met mobiele operators, relevante kanalen en grote hardwareleveranciers.

"Ik ben erg enthousiast over het feit dat ik nu actief ben bij de marktleider op het gebied van software-as-a-service. Zeker nu Europese bedrijven de voordelen van on-demand software langzamerhand gaan onderkennen", zegt Van der Zwan. "De kostenbesparingen, snelle implementatie en naadloze integratiemogelijkheden hebben geleid tot opmerkelijke marktgroei. IDC noemde WebEx onlangs de nummer één op het gebied van software-as-a-service, dat geeft wel aan dat het bedrijf in een sterke positie is om te profiteren van de vraag."

"De ruime ervaring van Van der Zwan in de telecommunicatiemarkt en met strategische applicatieplatformen zal onze positie de EMEA-regio verder versterken", zegt Subrah Iyar, bestuursvoorzitter en CEO van WebEx. "Het benoemen van senior management van dit kaliber is erop gericht ons leiderschap in de markt verder te versterken."

WebEx Communications biedt on-demand colllaboration-toepassingen voor individueel en klein- en grootzakelijk gebruik. De applicaties van WebEx voorzien in synchrone en asynchrone samenwerkingsmogelijkheden. Ze stellen bedrijven in staat om het web te gebruiken als een efficiënt kanaal voor interactie met klanten, partners en collega's. Het gaat daarbij om cruciale bedrijfsprocessen, zoals verkoop en training.

Alle WebEx-applicaties zijn gebaseerd op het MediaTone-platform en worden ondersteund door het WebEx MediaTone Network. Dit is een volledig redundant wereldwijd netwerk dat speciaal is ontwikkeld voor on-demand applicaties. Dit netwerk maakt gebruik van een switch-gebaseerde architectuur zodat betrouwbare en consistente applicatieprestaties geboden kunnen worden. MediaTone-API's maken het mogelijk om applicaties te bouwen die gebruikmaken van de samenwerkingsmogelijkheden van het netwerk of deze mogelijkheden toevoegen aan applicaties van derden.

###

Over WebEx communications
WebEx Communications, Inc. is marktleider op het gebied van on-demand collaboration-toepassingen. WebEx-applicaties worden gebruikt door de hele organisatie, in sales, support, training, marketing, engineering en productontwikkeling. WebEx Communications is gevestigd in Santa Clara, Californië en heeft regionale hoofdkantoren in Europa, Azië en Australië. Het Europese hoofdkantoor is gevestigd in Amsterdam.