Ingezonden persbericht

BeursGorilla daagt onderzoeksbureau IRIS uit

Rapport onderzoeksinstituut vol met fouten

UTRECHT, 20060216 -- De website beursgorilla.nl stelt dat het rapport dat onderzoeksbureau IRIS gisteren presenteerde over de beursgorilla portefeuille direct de prullenbak in kan. Bij nadere bestudering blijken zes van de zeven punten die IRIS in haar rapport "verdacht" noemt onjuist te zijn. De website toont dit met feiten aan in een eigen rapport.


In het bewuste onderzoek opent IRIS de aanval op de beursgorilla portefeuille. Het onderzoeksbureau stelt vast dat het rendement van de portefeuille jaarlijks enkele procenten lager zou liggen dan dat de website publiceert. De woordvoerder van beursgorilla.nl: "Zelfs met die aanpassing in rendement, scoort de portefeuille ruim beter dan de AEX en menig analist."
Het rapport van beursgorilla.nl maakt gehakt van het onderzoek van IRIS. Stuk voor stuk worden de punten uit het IRIS rapport onderuit gehaald. De woordvoerder vindt het bijzonder kwalijk dat IRIS haar onderzoek eenzijdig naar buiten heeft gebracht zonder eerst inzage te geven aan de website. Hij schat dat de website aanzienlijke schade heeft geleden door het onjuiste onderzoek: "Om die reden zijn we met ons eigen rapport gekomen. Daarnaast is ons van diverse kanten aangeraden om een klacht wegens smaad jegens IRIS in te dienen. Dat vinden wij echter te ver gaan."
De website maakt tevens bekend dat het de analisten van IRIS uitdaagt om een portefeuille samen te stellen die minstens evengoed presteert als de BeursGorilla portefeuille. De woordvoerder: "Dat moet geen enkel probleem zijn, aangezien bij het bedrijf Nederlands beste analisten werken. Bovendien, ze stellen in hun onderzoek dat de selectiekracht van beursgorilla vrijwel nul is, en dat moeten zij toch gemakkelijk kunnen verslaan."




Ingezonden persbericht