Ingezonden persbericht


WESTERN DIGITAL INTRODUCEERT DRAAGBARE USB-DRIVE VAN 120 GB

Amsterdam, 16 februari 2006 - Western Digital heeft zijn productlijn van draagbare Passport USB-drives uitgebreid met een versie die een capaciteit van maar liefst 120 gigabyte biedt. De WD Passport-drives zijn inmiddels in verschillende landen onderscheiden.

De WD Passport-drives zijn uitgerust met de krachtige, energiezuinige Scorpio-harddrives van Western Digital. Deze liggen besloten in een kleine, handzame en beschermende kast met ronde hoeken voor optimaal gebruiksgemak. Dankzij de ingebouwde Data Lifeguard-technologie kan het verlies van data tot een minimum beperkt worden. De Passport-drives zijn vanaf direct beschikbaar in vijf verschillende versies: 40, 60, 80, 100 en 120 GB. Western Digital levert daarnaast een optionele draagtas voor de USB-drive. De Passport-systemen zijn bedoeld als digitale aktetas voor consumenten en zakelijke gebruikers die veel met digitale bestanden werken en deze altijd binnen handbereik willen hebben. De nieuwste versie met 120 GB aan opslagcapaciteit biedt ruimte aan 53 uur film van dvd-kwaliteit, 30.000 MP3-bestanden of 34.000 digitale foto's. De drives zijn bestand tegen extreme omstandigheden, zeer eenvoudig in gebruik en zeer betrouwbaar.

Prijs en beschikbaarheid
De WD Passport Portabel USB-drives en bijbehorende draagtassen zijn te koop in computerwinkels en via het internet op www.westerndigital.com. De verkoopadviesprijs van de nieuwste versie met 120 GB aan opslag is 219 euro, inclusief BTW

###

Over WD
Western Digital, één van de marktleiders en eerste spelers in de storage-markt, biedt producten en diensten voor mensen en organisaties die digitale informatie verzamelen, beheren en toepassen. Western Digital produceert kwalitatief hoogwaardige en betrouwbare harddrives met een hoge beschikbaarheid, die data snel beschikbaar maken en goed beschermd houden. Western Digital is opgericht in 1970. De storage-producten worden geleverd aan systeemproducenten en geselecteerde resellers onder de merknaam Western Digital.

Ingezonden persbericht