Ingezonden persbericht

AFAS ERP Software B.V. realiseert autonome groei

in omzet en resultaat over 2005

LEUSDEN, 20060216 -- Leusden, januari 2006- Het afgelopen jaar was een uitstekend jaar voor AFAS ERP Software B.V. uit Leusden. Ondanks de mindere economische situatie realiseerde AFAS in 2005 een resultaatgroei van 15%, terwijl de omzet toenam met 13%. Op 5 januari 2006 is het jaarverslag 2005 aangeboden aan de accountant.


Betaalbare ERP software voor iedereen
In 2005 is onder andere gewerkt aan de ontwikkeling van een beleidsvisie voor de komende 5 jaar. De titel van dit beleidsplan is: "Profit: Betaalbare ERP software voor iedereen". Met deze visie zal AFAS er in 2006 voor gaan zorgen dat steeds meer bedrijven geïntegreerd geautomatiseerd gaan worden, tegen een aantrekkelijke prijs. Dit levert een dusdanige en permanente efficiëntieverbetering op dat bedrijven zich niet meer kunnen voorstellen dat zij ooit op een andere manier hebben gewerkt. AFAS realiseert met deze doelstelling voor zichzelf eveneens een permanente stabiliteit qua rendement.

Visie & verwachtingen
De verwachtingen voor AFAS in 2006 zijn goed. Doorvoering van het plan om betaalbare ERP software breed in de markt te zetten, zal verdere groei tot gevolg hebben. Voor 2006 wordt voor zowel de omzet als het resultaat een groei van 10% verwacht.

AME Research neemt jaarverslag AFAS onder de loep
AME Research (onafhankelijk onderzoeksbureau in de ICT-sector) heeft naar aanleiding van het jaarverslag een rapport uitgebracht met de titel 'AFAS ERP Software wint blauwe wimpel'. Hieronder volgen enkele conclusies dit in dit rapport gesteld worden;

'AFAS ERP Software is in de ICT sector het voorbeeld van geslaagd
ondernemerschap en behoort tot de beste ondernemingen in Nederland'.

'Bijzonder is dat AFAS Holding BV al op 5 januari het jaarverslag 2005 publiceerde. Geen
enkele onderneming in Nederland maakt zo snel en zo volledig de financiële en commerciële resultaten over het afgelopen jaar bekend'.

'De onderneming is financieel sterk, draagt bij aan welvaart in Nederland, gaat erg productief met eigen informatiestromen om, verbeterde het rendement voor aandeelhouders en groeit naar omzet en werkgelegenheid waardoor de onderneming zich een goede werkgever toont. Er zijn nauwelijks ICT ondernemingen in Nederland die een dergelijke financiële en zakelijke prestatie leveren'.

'Het is op zich al te prijzen dat AFAS als besloten vennootschap zo gedetailleerd en openhartig opening van zaken geeft aan alle belanghebbenden. Het bedrijf is in de Nederlandse ICT sector daarmee een trendsetter'.

Het rapport gaat behandelt daarnaast de in het jaarverslag gestelde doelstellingen, visie en ontwikkelingen die AFAS in de komende jaren zal doormaken. Het volledige rapport is te vinden op www.ame.nl.

Over AFAS
AFAS ERP Software is een softwareleverancier met ruim 10.000 klanten en 200 medewerkers. AFAS ontwikkelt geïntegreerde softwareoplossingen voor Windows en Web op het gebied van HRM, Payroll, CRM, Financieel, Projecten, Logistiek, Workflow- & documentmanagement, Accountancy en Fiscaal, onder de naam Profit. Doelstelling is het bedrijfsresultaat van de klant inzichtelijk te maken en vooral positief te beïnvloeden. Met Profit is het eenvoudig mogelijk dagelijks eigen managementinformatie te genereren, zodat de manager altijd volledig op de hoogte is van de stand van zaken. AFAS is als eerste én enige softwarebedrijf in Nederland ITO-gecertificeerd. Dit houdt in dat ons servicecenter de klanten snel en klantvriendelijk te woord staat. In mei 2005 heeft AFAS uit handen van de certificeringsinstantie Bureau Veritas (BVQI) het ISO 9001:2000 certificaat ontvangen. Met het behalen van ISO heeft AFAS bewezen dat het werkt volgens voorafgesproken procedures, werkwijzen en regels die allen geborgd zijn met behulp van de eigen ERP software van AFAS: Profit.



Ingezonden persbericht