3 e persbericht van donderdag 16 februari 2006

Eindhoven, 16-02-2006

Eindhoven: Verdachte van heling opgepakt

De politie heeft donderdagmiddag rond 15.45 uur op de Kanaaldijk Noord een 33-jarige Eindhovenaar opgepakt. De man probeerde op straat een radio cd-speler te verkopen. De politie vermoedt dat de radio cd-speler gestolen is. Op het politiebureau is proces-verbaal tegen hem opgemaakt. De radio cd-speler is in beslag genomen voor verder onderzoek.

Eindhoven: Stalker opgepakt

Donderdagmorgen is in het politiebureau aan de Koning Arthurlaan een 28-jarige inwoner van Eindhoven aangehouden. Het hoofd van de man was met een vloeistof blauw gespoten. Hij kwam zijn beklag doen. Kort onderzoek wees echter uit dat hij op het Winkelcentrum Woensel een vrouw had lastig gevallen door haar te stalken. Ook had de man de vrouw geslagen. De man is op het politiebureau aangehouden en ingesloten.

Oirschot: Verdachte van ladingdiefstal opgepakt

De politie heeft donderdagmorgen in zijn woning een 43-jarige inwoner van Best opgepakt. De man wordt verdacht van diefstal van dozen speelgoed. Het speelgoed werd afgelopen nacht gestolen uit een vrachtauto die geparkeerd stond op parkeerplaats de Kriekampen aan de A58 onder de gemeente Oirschot. Van de vrachtauto werd het zeil kapot gesneden. In de woning van de verdachte vonden rechercheurs ruim vijftig dozen met speelgoed. De man is in verzekering gesteld.

Nuenen: Verkeerscontrole

De politie heeft donderdagmorgen een verkeerscontrole gehouden op de Geldropsedijk. Er zijn zestien bekeuringen uitgeschreven, onder meer voor het niet dragen van de autogordel, te hard rijden, niet handsfree bellen.

Best: Snelheidscontrole

Donderdag tussen 15.45 en 18.00 uur heeft de politie 209 bekeuringen gemaakt bij een snelheidscontrole op de Oirschotseweg. Ter plaatse geldt een maximum snelheid van 50 km/u. De snelste overtreder reed 74 km/u.

Regionaal: 0900-8844 service Brabant Zuid-Oost krijgt rapportcijfer 8

De kwaliteit van het Landelijk Telefoonnummer Politie (LTP) is in onze regio opnieuw verbeterd. Het servicenummer 0900-8844 (geen spoed, wel politie) werd eind vorig jaar onderzocht en uit de analyse van het onderzoeksbureau Telan blijkt dat wij het rapportcijfer 8 krijgen. In 2004 was dat een 7. Daarmee voldoen we ook in 2005 aan de streefwaarde, zoals afgesproken in het Landelijk Kader (prestatiecontract) met de ministers van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en Justitie.
Rapportcijfer

Het LTP werd beoordeeld op zes hoofdonderdelen:

Contact 8,3

Informatieverstrekking 9,5

Probleemstelling (Stellen gerichte tegenvragen en samenvatten informatie) 6,5

Actiepunten 8,3

Afsluiting 6,0

Professionaliteit 8,5

De professionaliteit van de medewerkers is bijna optimaal en verbeterd ten opzichte van vorig jaar. Desondanks kunnen er binnen de onderdelen probleemstelling en afsluiting nog verbeteringen plaatsvinden. Historie
Het LTP 0900-8844 is in september 2000 ingevoerd om de bereikbaarheid van de politie te vergroten en de afhandeling van de gesprekken te optimaliseren. 0900-8844 kan tegen lokaal tarief worden gebeld. Bellers worden via de postcode van het beladres direct doorverbonden met de politie in de betreffende regio. Mobiele bellers, anders dan via KPN, krijgen contact met het KLPD in Driebergen en worden doorverbonden met het gewenste politiekorps. Voor acute hulpverlening is het gratis nummer 112 beschikbaar.

Krant Blauw nu ook op internet

Politie Brabant Zuid-Oost heeft op internet haar versie van de politiekrant Blauw geplaatst. Belangstellenden kunnen de krant lezen en downloaden via het volgende internetadres:
www.politie.nl/brabant-Zuid-Oost/OverDitKorps/BeleidsResultaten.

De huis-aan-huiskrant met een oplage van 1,4 miljoen exemplaren is inmiddels in alle zes zuidelijke politieregios uitgezet. Het is een uitgave van de politiekorpsen Zeeland, Limburg-Noord, Limburg-Zuid, Brabant-Noord, Midden en West Brabant en Brabant Zuid-Oost.

Qua inhoud verschillen de kranten deels omdat ze ieder een eigen regionaal deel hebben. De krant behandelt verschillende onderwerpen. Voorbeelden zijn preventietips over fraude, over inbraak en waarom het zinvol is om aangifte te doen. Het is de bedoeling dat een nieuwe editie van Blauw met andere interessante onderwerpen in de tweede helft van 2006 verschijnt.